Iļģuciemā aptur vairākkārt redzeslokā nonākušu transportlīdzekļa vadītāju bez tiesībām

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Sestdien, 24. septembrī, neilgi pēc plkst. 3. , patrulējot Iļģuciema apkaimē, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki pamanīja aizdomīgu "Volkswagen" transportlīdzekli, kas policijas redzeslokā bija nonācis par vairākiem stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem. Turklāt iepriekšējie pārkāpumi netieši liecināja, ka automašīna tiek izmantota satiksmē, lai gan tā ir noņemta no uzskaites.

Apturot aizdomīgo transportlīdzekli, kārtības sargi uzrunāja tā vadītāju un izskaidroja apturēšanas iemeslu. Transportlīdzekļa vadītājs paskaidroja, ka braucot uz mājām.

Sarunas laikā ar vadītāju konstatēts, ka viņam nav iegūtas transportlīdzekļa vadītāja tiesības, kā arī, pārbaudot transportlīdzekļa reģistrācijas datus, noskaidrots, apstiprinājās policistu aizdomas, ka vadītā automašīna ir noņemta no uzskaties, tādēļ ir aizliegums piedalīties ceļu satiksmē, turklāt automašīnai nav derīga OCTA.

Datu pārbaudes laikā piefiksēts, ka jau iepriekš apturētā transportlīdzekļa vadītājs nonācis policijas redzeslokā un brīdināts par aizliegumu piedalīties ceļu satiksmē bez derīgas OCTA un reģistrēta transportlīdzekļa noteiktā kārtībā. Tāpat automašīnai jau iepriekš piemēroti vairāki sodi par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu, kuri joprojām nav apmaksāti.

Notikuma vietā ieradās Valsts Ceļu policijas darbinieki un pārņēma darbu adresē turpmāko procesuālo darbību veikšanai, lai vērtētu pārkāpēja atbildību.

Policijas darbinieki apturētai personai nekonstatēja alkohola reibumu vai citu apreibinošu vielu ietekmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu