KNAB noslēdzis 63 pārbaudes par vēlēšanām; sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir noslēdzis 63 pārbaudes saistībā ar 14.Saeimas vēlēšanām, kas lielākoties rezultējušās ar aicinājumu novērst vai pārtraukt pārkāpumu un brīdinājumu izteikšanu, pirmdien, 26. septembrī, preses konferencē sacīja KNAB Politisko organizāciju pārkāpumu izmeklēšanas nodaļas priekšnieka pienākumu izpildītāja Karīna Poļanska.

Kopā KNAB saņēmis virs 300 iesniegumu saistībā ar vēlēšanām un politisko aģitāciju.

Pašlaik iestādē ir 60 aktīvas lietas par priekšvēlēšanu aģitācijas iespējamiem pārkāpumiem.

Kopumā priekšvēlēšanu laiks vērtējams kā mierīgs un politiskie spēki pamatā ievēro noteikto regulējumu, izņemot atsevišķus izņēmumus, skaidroja KNAB pārstāve.

Poļanska norādīja, ka tiek uzmanīti vēlēšanu izdevumu apjomi un pašlaik neviena no kandidējošajām partijām nav pārsniegusi maksimālo tēriņu apjomu. Tāpat KNAB uzrauga administratīvo resursu neizmantošanu vēlēšanu kampaņā.

Kā ziņots, 26. septembrī 66 vēlēšanu iecirkņos sāksies iepriekšējā balsošana 14.Saeimas vēlēšanās un būs iespējams nodot balsi glabāšanā vēl pirms oficiālās balsošanas dienas.

Šodien nobalsot varēs laikā no plkst.17 līdz 20. Otrdien un trešdien iepriekšējā balsošana nenotiks. Ceturtdien, 29.septembrī, iepriekšējā balsošana būs pieejama no plkst.9 līdz 12, piektdien, 30.septembrī, no plkst.10 līdz 16, savukārt sestdien, 1.oktobrī, notiks pašas Saeimas vēlēšanas no plkst.7 līdz 20.

 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu