Okupētās Ukrainas teritorijas Krievija plāno apvienot "Krimas federālajā apgabalā" (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Okupētās Ukrainas teritorijas Krievija plāno apvienot jaunā veidojumā - “Krimas federālajā apgabalā”, raksta Krievijas laikraksts “Vedomosti”, atsaucoties uz avotiem okupētās Krimas varas iestādēs un Krievijas Federācijas padomē.

Jauno veidojumu paredzēts radīt, balstoties uz “referendumiem” par pievienošanos Krievijai, kas šobrīd notiek Ukrainas pašpasludinātajās Donbasa “republikās”, kā arī okupētajās Hersonas un Zaporižjas apgabalu teritorijās.

Kā norāda “Vedomosti” informācijas avoti, “Krimas federālo apgabalu” varētu vadīt bijušais Krievijas kosmosa aģentūras “Roskosmos” ģenerāldirektors Dmitrijs Rogozins.

Informācijas avoti uzsver, ka lēmums par Rogozina iecelšanu jaunajā amatā tikšot pieņemts jau tuvākajā laikā.

Par to, ka Rogozins varētu tikt iecelts par federālā apgabala vadītāja amatā, jau jūlijā ziņoja Krievijas medijs “Meduza”. “Roskosmos” vadītāja amatu Rogozins atstāja 15.jūlijā.

“Meduza” toreiz ziņoja, ka Rogozins varētu kļūt arī par Krievijas vicepremjeru.

Pseidoreferendumi par okupēto Ukrainas teritoriju pievienošanos Krievijai notiek 23. līdz 27. septembrī.

Saskaņā ar vairāku mediju vēstīto, Krievijas Valsts dome jau 28.septembrī varētu sākt izskatīt likumprojektus par jaunu teritoriju pievienošanu Krievijai.

Savukārt Federācijas padome jau 29.septembrī varētu apstiprināt līgumu un likumu par jaunu subjektu iekļaušanos Krievijas Federācijā.

Tikmēr jauno teritoriju pievienošanas procedūra varētu notikt jau 30.septembrī pēc Krievijas diktatora Vladimira Putina uzrunas Krievijas parlamentā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu