"Viņas tikai spēlējās!" Žvingulī esoši pieskatītāji nepamana bērnu, kurš pārkāries pāri balkona malai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Svētdien, 25. septembrī, Rīgas pašvaldības policija Daugavgrīvā kādā daudzdzīvokļu mājā konstatējusi mazgadīgu bērnu, kurš, atstāts uz mirkli vecvecākiem pieskatīšanai, karājās pāri balkona malai, portālu TVNET informēja RPP pārstāvji.

Kā vēsta RPP,  neilgi pēc pulksten 17 RPP saņēma izsaukumu no kādas Daugavgrīvas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājas, ka uz kaimiņu balkona atrodas mazgadīgs bērns, kurš bīstami esot pārkāries pāri lodžijas malai. Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Kurzemes pārvaldes ekipāža.

Piebraucot pie norādītās mājas, pāri lodžijas malai neviens bērns nebija redzams. Kārtības sargi devās uz dzīvokli, kura durvis atvēra jauna sieviete. Viņa skaidroja, ka uz brīdi esot aizgājusi uz veikalu pakaļ pārtikai, abas meitas tikmēr uzticējusi pieskatīt savai vecmammai un viņas vīram.

Policijas darbinieku ierašanās brīdī viena no meitām raudāja, tomēr ātri nomierinājās un kļuva dzīvespriecīga. Dzīvesvietā valdīja sadzīviska nekārtība, tomēr antisanitāri apstākļi netika konstatēti. Tāpat bērnu māte bija ļoti saprotoša un spējīga parūpēties par meitenēm.

Pārrunu laikā noskaidrojās, ka vecmamma un viņas vīrs ir alkohola reibumā, tādēļ nepamanīja, ka viena no mazmeitām kādā brīdī bija izgājusi uz lodžijas. Tāpat vecvecāki uzskatīja, ka ar meitenēm nekas neesot noticis un viņas tikai esot spēlējušās.

Kārtības sargi veica pārrunas ar visām personām dzīvesvietā un informēja par sekām, ja atkārtosies situācijas, kas apdraud bērnu dzīvību.

RPP atgādina, ka bērnus līdz septiņu gadu vecumam nedrīkst atstāt bez uzraudzības, kā arī bērnu pieskatītājiem ir jābūt skaidrā un spējīgiem par bērnu parūpēties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu