Rinkēvičs atkārtoti aicina Latvijas valstpiederīgos iespējami drīzāk pamest Krieviju (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas valstspiederīgie tiek atkārtoti aicināti neapmeklēt Krieviju un tie, kuri šobrīd ir Krievijā, tiek aicināti pēc iespējas ātrāk izceļot, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs norāda, ka šis ir atkārtots un uzstājīgs aicinājums, ņemot vērā starptautiskās situācijas saasināšanos.

"Aicinām Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt Krieviju un tos, kuri šobrīd ir Krievijā, aicinām pēc iespējas ātrāk izceļot!" teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt Krieviju, ņemot vērā šobrīd pret Krieviju ieviestās starptautiskās sankcijas, iespējamo drošības situācijas pasliktināšanos, kā arī ierobežotās izbraukšanas iespējas.

Kā norādīts ministrijas mājaslapā, saistībā ar Krievijas agresiju pret Ukrainu un citām valstīm Valsts drošības dienests (VDD) brīdina Latvijas valstspiederīgos par izlūkošanas riskiem, šķērsojot Krievijas vai Baltkrievijas robežu, un aicina ikvienu, kam jāšķērso minēto valstu robeža, būt uzmanīgam un vērsties VDD, ja robežšķērsošanas laikā notiek neierastas pastiprinātas pārbaudes un izjautāšana - izjautā persona civilajā apģērbā, nevis robežsardzes formā, uzdodot jautājumus, kas neattiecas uz robežsardzes kompetenci, bet gan privātas dabas, tiek iedots tālruņa numurs, uz kuru jāzvana, nākamreiz ierodoties konkrētajā valstī.

Saskaņā ar Krievijas Valsts robežsardzes un Krievijas Ārlietu ministrijas sniegto skaidrojumu ārzemnieki, tai skaitā, Latvijas valstspiederīgie, kuri īslaicīgi uzturas Krievijā, var izceļot no valsts, šķērsojot Krievijas-Latvijas robežu. Ārlietu ministrija aicina pirms došanās ceļā sazināties ar Latvijas un Krievijas robežsardzi par aktuālajiem ierobežojumiem, lai robežas šķērsošanas brīdī nerastos šķēršļi tālākam ceļam.

Kā ziņots, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24.februārī Ārlietu ministrija jau vairākas reizes aicinājusi Latvijas valstspiederīgos nedoties uz Krieviju un pamest šo valsti, ja tajā atrodas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu