Krievija piektdien izziņos okupēto Ukrainas teritoriju aneksiju (5)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs apstiprinājis, ka piektdien, 30.septembrī, Kremlī tikšot parakstīta okupēto Ukrainas teritoriju "iestāšanās Krievijas sastāvā".

Krievijas Valsts Domes deputāts Deniss Parfenovs savā "Telegram" kanālā paziņoja, ka deputāti saņēmuši ielūgumu uz Kremli, kur piektdien plkst.15.00 pēc vietējā laika notikšot "pasākums" ar Krievijas diktatora Vladimira Putina piedalīšanos.

Peskovs vēlāk apstiprināja, ka runa ir par pašpasludināto Doneckas un Luhanskas "tautas republiku", kā arī šogad okupēto Hersonas un Zaporižjas apgabalu "inkorporāciju Krievijas sastāvā".

Pasākuma laikā paredzēta "apjomīga" Putina uzstāšanās, sacīja Peskovs.

No 23. līdz 27.septembris 2014.gadā de facto okupētajās Doneckas un Luhanskas "republikās", kā arī pašreizējā Krievijas iebrukuma laikā okupētajos Hersonas un Zaporižjas apgabalos noteika pseidoreferendumi, kuru mērķis bija leģitimizēt šo reģionu nelikumīgo aneksiju.

Ceturtdien Maskavā ieradās Krievijas okupantu iecelto marionešu valdību nominālie vadītāji.

Visas rietumvalstis jau paziņojušas, ka negrasās jebkādā veidā atzīt šos pseidoreferendumus. Par to neatzīšanu paziņoju pat tāda Krievijai tradicionāli draudzīga valsts kā Serbija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu