Ceturtdien ieceļošana Latvijā liegta 29 ārzemniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien ieceļošana Latvijā liegta 29 ārzemniekiem, informēja Valsts robežsardzē.

Vientuļu, Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta 14 Krievijas pilsoņiem, kuriem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, četriem Moldovas pilsoņiem, kas nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, vienam Ukrainas pilsonim, kam nebija derīga ceļošanas dokumenta.

Vēl desmit Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Viņi atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Kopumā ceturtdien uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 58 likumpārkāpēji. Uz ārējām robežām konstatēti 42 robežpārkāpēji.

Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas, viens Ukrainas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs.

Lidostā konstatēts arī viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju, un viens uz Dublinu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Abām personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām - diviem Lietuvas, vienam Azerbaidžānas, vienam Kazahstānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām - trīs Baltkrievijas, trīs Latvijas, vienam Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas un vienam Moldovas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu