Infografika ⟩ Inflācija eirozonā septembrī sasniedz rekordaugstu līmeni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Gada inflācija eirozonā septembrī palielinājusies līdz rekordaugstajam 10% līmenim salīdzinājumā ar 9,1% augustā, liecina piektdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.

Gada inflācija eirozonā reģistrēta divdesmit pirmo mēnesi pēc kārtas. Kopš novembra ik mēnesi ir sasniegts jauns augstākais līmenis kopš šo datu apkopošanas sākšanas 1997.gadā.

Pēc šiem datiem, vislielākais kāpums salīdzinājumā ar pagājušā gada septembri bijis enerģijas cenām, kas palielinājušās par 40,8%, kas seko 38,6% pieaugumam augustā.

Pārtikas, alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu cenas eirozonā septembrī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn palielinājušās par 11,8%, kas seko 10,6% kāpumam iepriekšējā mēnesī.

Ar enerģiju nesaistīto rūpniecības preču cenas septembrī bijušas par 5,6% augstākas nekā pirms gada salīdzinājumā ar 5,1% pieaugumu augustā.

Pakalpojumu cenas šomēnes 19 valstu veidotajā eirozonā bijušas par 4,3% lielākas nekā pirms gada. Augustā pakalpojumu cenām fiksēts 3,8% kāpums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu