VDD līdz pēcpusdienai saņēmis vairāk nekā 60 signālus par iespējamiem pārkāpumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VDD. Ilustratīvs attēls.
VDD. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) priekšvēlēšanu periodā un vēlēšanu dienā līdz plkst.19 ieguvis vairāk nekā 60 tā sauktos signālus par iespējamiem pārkāpumiem, tajā skaitā par vēlētāju brīvas izvēles prettiesisku ietekmēšanu, aģentūru LETA informēja dienestā.

Vienlaikus lielākā daļa no dienesta rīcībā nonākušajiem signāliem ir par pārkāpumiem, kuru izskatīšana ir citu institūciju kompetencē. VDD veic pastāvīgu informācijas apmaiņu ar citām vēlēšanu norisi uzraugošajām institūcijām, nosūtot šādu informāciju tālākai izvērtēšanai atbilstoši piekritībai.

No VDD atbildības jomā esošajiem signāliem lielākā daļa jau ir pārbaudīti, dienestam negūstot apstiprinājumu prettiesiskām darbībām. Vienlaikus atsevišķas pārbaudes vēl turpinās.

Līdz šim VDD nav uzsācis kriminālprocesus par iespējamām prettiesiskām darbībām saistībā ar 14. Saeimas vēlēšanām.

VDD pateicas iedzīvotājiem, kuri dienestam snieguši informāciju par iespējamiem pārkāpumiem.

Informāciju par iespējamiem pārkāpumiem vai gatavošanos tiem VDD aicina sniegt, zvanot uz diennakts tālruni 67208964, rakstot uz e-pasta adresi dd@vdd.gov.lv vai "Twitter" kontu @Valsts_drosiba.

Kā ziņots, šodien notiek 14.Saeimas vēlēšanas. Plkst.7 Latvijā durvis vēruši 949 vēlēšanu iecirkņi, kas tiks slēgti plkst.20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu