ZZS: premjera amats pienāktos "Jaunajai vienotībai" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ZZS sagaida rezultātus
ZZS sagaida rezultātus Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valdības veidošanas sarunas būs grūtas, jo būs jāvienojas par to, kā tiks mainīts valdības darbības veids, aģentūrai LETA atzina Saeimas deputāts, "Apvienotā saraksta" pārstāvis Māris Kučinskis.

Viņš uzsvēra, ka nav runas par amatu sadalījumu vai atbildības sfērām, bet tieši par to, kā valdība turpinās strādāt.

Tā, kā valdība strādāja iepriekšējos četrus gadu, turpināt nevarēšot, norādīja Kučinskis.

Viņaprāt, nevar noliegt, ka "Jaunā vienotība" vēlēšanās būs uzvarējusi un tai pienāksies premjera amats. Taču vispirms būs jāvienojas par paveicamajiem uzdevumiem, par prioritātēm, ap kurām koncentrējas visa koalīcija, teica Kučinskis.

LETA jau ziņoja, pēc 70,9% nobalsojušo vēlētāju balsu saskaitīšanas 14.Saeimas vēlēšanās līderos ir "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Apvienotais saraksts (AS), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētie pirmie rezultāti.

Pēc 70,9% nobalsojušo vēlētāju balsu saskaitīšanas par JV balsojuši 18,03% vēlētāju, par ZZS - 13,84%, bet par AS - 11,3%.

Tālāk seko Nacionālā apvienība ar 9,13% vēlētāju balsu, "Stabilitātei!" ar 6,77%, "Latvija pirmajā vietā" ar 6,01%, "Progresīvie" ar 5,89%, "Attīstībai/Par!" ar 5,03%, "Saskaņa" ar 4,75%.

Vēl tālākajās vietās ierindojas "Katram un katrai" ar 3,66%, Latvijas Krievu savienība ar 3,61%, "Konservatīvie" ar 3,14%, "Suverēnā vara" ar 3,11% un "Republika" ar 1,76%.

Kā ziņots, 14.Saeimas vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri balsi nodeva glabāšanā iepriekšējās dienās, Latvijā nobalsojuši kopumā 912 180 vēlētāju jeb 59,14% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu