NA dotu priekšroku tādai koalīcijai, kurā nav "'Progresīvo", akcentē Mitrevics (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās apvienības saraksta premjerministra kandidāts, Siguldas novada mērs Uģis Mitrevics.
Nacionālās apvienības saraksta premjerministra kandidāts, Siguldas novada mērs Uģis Mitrevics. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālajai apvienībai (NA) un "Progresīvajiem" vismaz līdz vēlēšanu naktij daļā jautājumu bija būtiski atšķirīga nostāja, taču ekonomiskajos jautājumos abu partiju redzējums ļoti lielā mērā sakrīt, pauda NA Ministru prezidenta amata kandidāts un Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Partijas ideoloģiski ir diezgan tālu viena no otras, un NA dotu priekšroku tādam koalīcijas sastāvam, kurā "Progresīvo" nav, sacīja nākamajā Saeimā ievēlētais Mitrevics.

Vaicāts, kuras partijas NA vēlētos redzēt koalīcijā, Mitrevics atzīmēja, ka tas būs atkarīgs no "Jaunās vienotības" (JV) redzējuma un prasmēm izvēlēties partijas, kuras būtu vienotas visciešāk, lai neveidotos lielas pretrunas un lai novērstu valdības šķelšanos jau sākumā. Katrai partijai ir savas ambīcijas, kuras tās aizstāvēs, tāpēc valdības veidošanas sarunas būs izaicinājums, uzskata politiķis.

NA ir gatava paļauties uz JV iniciatīvu valdības veidošanā, pauda politiķis, sakot, ka "tie, kas uzvar, tie arī saņem iedzīvotāju deleģējumu".

Nacionālā apvienība sagaida rezultātus

Pēc politiķa teiktā, prognozēt, kā izvērtīsies koalīcijas veidošanas sarunas, šobrīd ir pāragri, jo vēl nav zināms precīzais balsu sadalījums un attiecīgi arī deputātu vietu sadalījums. Tomēr viņš pieļauj, ka sarunām būs pozitīvs iznākums, jo JV ir uzvarējusi ar lielu vēlētāju piešķirto mandātu skaitu un uzņemsies atbildību, atrodot koalīcijas partiju kopsaucēju.

Mitrevics atzīmēja, ka jau pirms vēlēšanām NA ir veikusi sarunas ar "Apvienoto sarakstu" (AS), secinot, ka abām partijām ir daudz kopīga. Šobrīd viss notiek strauji, tomēr sarunas vēl sekos, sacīja politiķis.

NA pārstāvis atgādināja, ka partija nesaredz iespējas sadarboties ar prokremliskajiem spēkiem, tai skaitā minot "Latvija pirmajā vietā", kura, pēc Mitrevica teiktā, "koķetējot" ar Krieviju, kā arī ar Zaļo un zemnieku savienību, jo tās premjera kandidāts ir ASV sankciju sarakstā.

Nav lielu neskaidrību attiecībā uz partijām, kuras ir bijušas koalīcijā iepriekš, tomēr arī ar tām "viss sākas no jauna", sacīja Mitrevics.

Pēdējā publicētā Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka NA ir saņēmusi 9,27% vēlētāju balsu, ieņemot ceturto vienu aiz JV, ZZS un AS.

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli 1042 vēlēšanu iecirkņos no 1055, un situācija vēl var būtiski mainīties, jo "Attīstībai/Par" un "Saskaņa" balansē ap 5% vēlēšanu barjeru.

14. Saeimas vēlēšanu balsu skaitīšana

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu