"Attīstībai/Par" no 5% barjeras pārvarēšanas šķīra vien saujiņa balsu (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs Foto: Zane Bitere / LETA

Līdz 5% barjeras pārvarēšanai "Attīstībai/Par!" šķīra 250 balsis, savā mikroblogošanas programmas "Twitter" kontā norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

Plešs arī pateicās ikvienam vēlētājam, kas savu balsi uzticēja "Attīstībai/Par!" un akcentēja, ka tas ir dzīvs pierādījums tam, cik svarīga ir katra cilvēka balss.

"Man ir prieks, ka mēs dzīvojam demokrātijā un katram ir balss. Sargāsim to!" pauda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!") apsveica partiju "Jaunā vienotība" ar uzvaru 14. Saeimas vēlēšanās un norādīja, ka "stūrēt valsts kuģi tik vētrainā jūrā būs grūts darbs."

Tāpat viņš arī apsveica ar panākumiem partiju "Progresīvie" un uzteica tās eiropiskā liberālisma vērtības.

TVNET jau vēstīja, ka arī Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Attīstībai/Par!") svētdienas, 2. oktobra, vakarā mikroblogošanas vietnē "Twitter" veltīja pateicības vārdus gan tiem, kas viņu atbalstījuši, gan tiem, kas nenobalsoja.

"No sirds pateicos visiem atbalstītājiem, arī tiem, kuri par mani nenobalsoja. Esmu zaudējis vēlēšanās un beidzas mans aktīvais posms vadošos amatos Latvijas politikā. Līdz jaunās valdības sastādīšanai turpināšu pildīt AM pienākumus pēc labākās sirdsapziņas kā Latvijas patriots," teica Pabriks.

Arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ("Konservatīvie") pateicās ikvienam, kas atbalstīja gan partiju, gan arī pašu ministri.

"Būs citādi, bet padarīto vērtēsim atkal pēc 4 gadiem", pauda Muižniece. 

TVNET jau vēstīja, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) līdz svētdienas ap pulksten 20.50 ir saskaitījusi visas balsis no vēlēšanu iecirkņiem Latvijā - vēlēšanās triumfējusi partija "Jaunā vienotība", pēc tam seko partija Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un Apvienotais saraksts. 5 % barjeru ir pārvarējuši 7 saraksti.

Iegūtie mandāti 14. Saeimas vēlēšanās
Iegūtie mandāti 14. Saeimas vēlēšanās Foto: TVNET

Pēc pašreiz CVK mājaslapā pieejamās informācijas, "Jaunā vienotība" (JV) nākamajā Saeimā varētu būt ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 16, "Apvienotais saraksts" (AS) - 15, Nacionālā apvienība (NA) - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" (P) - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - deviņus mandātus.

Balsu skaitīšana 14. Saeimas vēlēšanās

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu