Foto Viena no melnākajām dienām jauno laiku futbolā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušajā nedēļā sestdien Indonēzijā futbola spēles laikā dzīvību zaudējuši 125 cilvēki un vēl daudzi guvuši smagus savainojumus. Tā kļuvusi par vienu no lielākajām traģēdijām jauno laiku futbolā, vēsta BBC.

Traģēdija notika Javas salas pilsētā Malangā, kur futbola spēlē tikās "Arema FC" un "Persebaya Surabaya". Abas komandas tiek uzskatītas par nesamierināmām pretiniecēm.

Daudzi upuri mira no skābekļa trūkuma pēc tam, kad policija izmantoja asaru gāzi, lai izklīdinātu fanus, kas pēc spēles beigām lielā skaitā izskrēja laukumā, paužot savu neapmierinātību ar vietējās komandas "Arema FC" zaudējumu.

"Arema FC" piedzīvoja zaudējumu ar 2:3 un tas lika neapmierinātajiem līdzjutējiem pēc mača doties laukumā, kur sākās nevaldāms haoss.

Foto: Reuters/ScanPix

Bojāgājušo vidū ir arī divi policisti.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) norāda, ka apsargiem un/vai policijai spēlēs nevajadzētu izmantot "pūļa kontroles gāzi".

Organizācijas prezidents Džanni Infantīno norādīja, ka šī ir "tumša diena visiem futbolā iesaistītajiem un neaptverama traģēdija".

Kāds aculiecinieks BBC stāstījis, ka policija ļoti daudz likusi lietā asaru gāzes patronas pēc tam, kad situācija ar līdzjutējiem kļuvusi ļoti saspringta.

Pie vieniem no stadiona izejas vārtiem cauri sienai izsistais caurums liecina par izmisumu bēgts no situācijas, kad pazudusi jebkāda kontrole. Stadiona vārti no iekšpuses bijuši izliekti, kas norāda uz skatītāju centieniem izkļūt no stadiona.

Foto: Reuters/ScanPix

Tagad tur atrodas svecītes upuri piemiņai.

Sākotnēji Indonēzijas varas iestādes ziņoja par 175 bojāgājušajiem, bet vēlāk pavēstīja, ka notikusi pārskaitīšanās un pašreizējais upuru skaits ir 125.

Prezidents Džoko Vidodo izdevis rīkojumu apturēt visas spēles Indonēzijas augstākajā līgā, līdz tiks veikta izmeklēšana.

Sociālajos medijos publicētajos video redzams, kā fani rāpjas pāri žogiem, lai izlauztos no stadiona. Citos video redzami nedzīvi cilvēku ķermeņi.

Indonēzijas futbola asociācija (PSSI) paziņojusi, ka sākusi izmeklēšanu, piebilstot, ka incidents ir "aptraipījis Indonēzijas futbola reputāciju".

Vardarbība futbola spēlēs Indonēzijā nav nekas jauns. "Arema FC" un "Persebaya Surabaya" ir sīvi konkurenti.

Foto: Reuters/ScanPix

Tiek ziņots, ka uz šo spēli tika pārdotas 42 000 biļešu, lai gan stadiona ietilpība ir 38 000.

Kāds aculiecinieks BBC atklāja, ka stadionā dzirdējis vairāk nekā 20 asaru gāzes šāvienus, kas tika vērsti pret skatītājiem.

1964. gadā Peru un Argentīnas komandu olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēlē Limā bojā gāja 320 cilvēku un vairāk nekā 1000 tika ievainoti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu