Video Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: Nosacīts klusums pirms garantētas vētras

Anatolijs Kreipāns
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Līgats

No četriem līderiem Latvijas "Optibet" futbola virslīgas 30. spēļu kārtā neuzvarēja tikai... līderis. "Valmiera FC" nospēlēja neizšķirti 1:1 Daugavpilī, taču saglabā pārsvaru, ko ar vienu zaudējumu vēl nevar zaudēt. Valmieriešiem arī bija no visiem četriem līderiem spēcīgākais pretinieks. Pārējie trīs līderi uzvarēja ļoti pārliecinoši.

Daugavpils komandas spēlētāju, treneru un vadības priekšā var (un vajag!) tikai noņemt cepuri – komanda, kas ir labākajā gadījumā vienaldzīga pilsētas vadībai, sen jau varēja atmest visam ar roku, spēlēt tikai tik daudz, lai nodrošinātu vietu virslīgā, taču komanda pārvarēja 7 zaudējumu sēriju un tagad atņēma punktus arī līderiem.

Vai "Valmiera FC" varēja Daugavpilī uzvarēt? Varēja. Kaut vai tāpēc, ka valmierieši bija vadībā. Otrajā puslaikā līderiem bija liels pārsvars, bet es neteiktu, ka viņiem bija vairākas ļoti labas iespējas gūt vārtus.

Apziņa, ka nedrīkst zaudēt punktus un vispirms jau spēlēs ar komandām, kas nav līderu četriniekā, neizbēgami brauc un brauks kopā ar komandu uz katru spēli. Tuvākie sekotāji no Valmieras komandas tagad atpaliek par 5 punktiem.

Nākamā spēle valmieriešiem būs Rīgā ar FK "Metta", tad mājās jāspēlē ar FK "Auda", tad jābrauc uz Tukumu, bet tad – 30. oktobrī – savā laukumā jāuzņem pašreizējo titula īpašnieku RFS. Cik liels tad būs valmieriešu pārsvars? Var izveidoties arī tāda situācija, ka titula liktenis izšķirsies Valmieras komandas pēdējā spēlē Liepājā – pret bijušā komandas galvenā trenera Tamaza Pertijas vadīto komandu...

Turnīra pēdējā dienā, starp citu, savā starpā spēlēs "Riga FC" un RFS. Kā būs patiesībā – to nezina neviens. Iespējams arī, ka pēdējā spēļu kārtā vairs neizšķirsies nekas.

Valmieras komanda nav sākusi un nesāks spēlēt sliktāk, lielā mērā visu izšķirs psiholoģiskā sagatavotība, svarīgs būs katrs sīkums, kas beigās var vairs nemaz nebūt sīkums... Līderis saglabāja diezgan droši pārsvaru, bet tomēr zaudēja punktus, tā ka klusums šajā spēļu kārtā bija tikai nosacīts, toties vētra turpinājumā – garantēta. Nav zināms tikai, kad tā sāksies.

Pārējās līderu spēlēs atliek vien pieminēt rezultātus – RFS ar 6:0 sagrāva FK "Metta" (trīs vārtus guva Tomislavs Šaričs), "Riga FC" ar 4:1 pārspēja Salaspils komandu "Super Nova", bet FK "Liepāja" ar 5:2 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Sīva spēkošanās bija vēl tikai vienā spēlē – FK "Tukums 2000/Telms" ar 1:0 pārspēja FK "Auda" un pārtrauca tās četru uzvaru sēriju. Vai lejasgala komandas jau koncentrējas tikai uz spēlēm savā starpā un spēlēm pret komandām, kurās ir reālāk iegūt punktus?

FK "Auda" grasās iesniegt apelāciju par piešķirto tehnisko zaudējumu mačā ar "Mettu" un arī tas var ietekmēt vietu kārtību turnīra tabulas lejasgalā.

Vai FK "Auda" šosezon jau koncentrējas vairs tikai uz Latvijas kausa izcīņas finālu? Jautājumi lai paliek atklāti. Vismaz līdz nākamajai spēļu kārtai. Tajā pirmā kvarteta komandas un pēdējā trio komandas savā starpā netiksies, taču tas nebūt nenozīmē, ka šajās spēlēs jau viss ir skaidrs.

Turnīra tabula
Turnīra tabula Foto: Ekrānšāviņš
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu