IIHF pārstāvis: Kalniņam pāreju uz KHL klubu nevarēja liegt (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: hcamur.ru

Lai arī Latvijas Hokeja federācija (LHF) vasarā noraidīja vārtsarga Jāņa Kalniņa pārcelšanos spēlēt agresorvalstī Krievijā, Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) to nevarēja liegt, atsaucoties uz Zviedrijas izdevumu "Expressen", vēsta sabiedriskais medijs LSM.

Kalniņš ir viens no diviem Latvijas hokejistiem, kuri šosezon spēlē KHL čempionātā. Viņš pārstāv Tālo Austrumu vienību Habarovskas "Amur". 

Tā kā Kalniņam nebija līgumsaistību ar kādu citu komandu, IIHF nevarēja liegt viņam pārstāvēt KHL klubu, norādīja IIHF preses pārstāvis Adams Steiss.

"Tas [aizliegums] būtu IIHF pārejas noteikumu pārkāpums," izklāstīja Steiss.

IIHF arī nesaskata iespēju raiti ieviest noteikumus, kas ļautu līgumus ar KHL klubiem parakstījušajiem ārzemju hokejistiem doties prom bez soda sankcijām. Ātrākais iespējamais laiks pārejas noteikumu izmainīšanai, pēc Steisa teiktā, būs IIHF kongress 2023. gada septembrī, vēsta LSM. 

Arī Zviedrijā asi kritizē hokejistus, kuri pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā turpina spēlēt KHL. Ar Krievijas līgu arvien ir saistīti seši zviedri. 

Pagājušajā nedēļā ASV un Kanādas varas iestādes izplatīja paziņojumus, aicinot savu valstu valstspiederīgos nekavējoties pamest Krieviju un Baltkrieviju, kamēr tas ir iespējams. Kanādai ārpus Krievijas ir lielākā pārstāvniecība KHL. 

No Ziemeļamerikas KHL čempionātā ir aptuveni 50 hokejisti. 

KHL spēlē arī Latvijas uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs (Vladivostokas "Admiral"). Gan viņš, gan Kalniņš neuzskatīja Krievijas agresiju par nozīmīgu faktoru turpmāko karjeras gaitu izvēlē. Abi, izvēloties šo soli, uz visiem laikiem ir aizvēruši Latvijas nacionālās komandas durvis. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu