Rietumu sankcijas smacē Krievijas ekonomiku, norāda Francijas premjerministre

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas premjerministre Elizabete Borne
Francijas premjerministre Elizabete Borne Foto: MOHAMMED BADRA/EPA

Sankcijas, ko Rietumi piemērojuši Krievijai par iebrukumu Ukrainā, smacē Krievijas ekonomiku un tās jāsaglabā, pirmdien paziņojusi Francijas premjerministre Elizabete Borne.

"Mūsu mērķis jau no paša sākuma bijis viens: padarīt kara izmaksas Krievijai nepanesamas, smagi iedragāt tās ekonomiku, lai neļautu tai finansēt uzbrukumu," Francijas parlamentā sacīja Borne.

"Maskava cenšas saglabāt savu ilūziju. Taču fakti ir skaidri. Krievijas propagandai nevajadzētu mūs maldināt. Krievijas ekonomika smok," noradīja premjere.

Bornes izteikumi daļēji bija mērķēti opozīcijai, tai skaitā galēji labējai Nacionālajai apvienībai, kas agrāk saņēmusi aizdevumus no Krievijas bankām, un partijas faktiskā līdere Marina Lepēna tikusi iemūžināta fotogrāfijā, spiežot roku Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Nacionālās apvienības līderi centušies izmanto savā labā enerģētikas krīzi, ko daļēji veicinājušas Rietumu sankcijas pret Krieviju.

"Atteikšanās no sankcijām būtu atteikšanās no Ukrainas. Tā būtu atteikšanās no mūsu vērtībām. Tā būtu pakļaušanās Krievijai. Francija, patriotisms, nozīmē nepamest, nepadoties, nepakļauties," sacīja Borne.

"Šīs sankcijas darbojas neatkarīgi no tā, vai tās patīk vai nepatīk tiem, kuri slēpj savu aizraušanos ar Krievijas imperiālismu ar apgalvojumiem par patriotismu," viņa piebilda.

Premjerministre arī paziņoja, ka mājsaimniecības, kas uzņem ukraiņu bēgļus, saņems valsts pabalstu līdz 200 eiro mēnesī, sākot no novembra beigām.

Borne sacīja, ka Francijā uzņemti vairāk nekā 100 000 ukraiņu, tai skaitā 19 000 bērnu, kas tagad apmeklē franču skolas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu