Kaktiņš vairākus 13. Saeimas liberālos balsojumus sauc par "kaķa glaudīšanu pret spalvu"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Vairāki 13.Saeimas darbības laikā pieņemtie lēmumi bija kā "kaķa glaudīšana pret spalvu", vērtējot Latvijas sabiedrības politisko noskaņojumu, sacīja tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" vadītājs Arnis Kaktiņš.

Viņš uzsver, ka lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa ir vairāk vai mazāk konservatīvi noskaņota un domājoša, un, redzot, kā 13.Saeima ir balsojusi vairākos liberālos jautājumos, tā vērtēta kā "kaķa glaudīšana pret spalvu".

"Pašlaik liberālas idejas Latvijas iedzīvotājiem nav tās svarīgākās, līdz ar ko velētājs, domājot par savu politisko izvēli, domā par citām lietam," uzsver Kaktiņš, papildinot, ka politiskās apvienības "Attīstībai/Par!" neiekļūšana Saeimā nav saistīta ar sabiedrības konservatīvo noskaņojumu, bet gan vairāk ar apvienības pieļautajām kļūdām, esot valdībā.

Jau ziņots, ka vēlēšanās labāko rezultātu sasniegusi "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10, "Latvija pirmajā vietā" - deviņus mandātus.

Saeimas vēlēšanas izrādījās liktenīgas valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un palika ārpus nākamā parlamenta sasaukuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu