"Apvienotais saraksts" kā dinamiskāku redz trīs partiju koalīciju ar JV un NA (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Apvienotais saraksts" pārstāvis, "Latvijas Liepājas partija" līdzpriekšsēdētājs, "Latvijas Zaļā partija" vadītājs, 13. Saeimas deputāts Edgars Tavars piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Jaunā vienotība" pārstāvjiem, kurā pārrunāja jaunās valdības prioritātes un darāmos darbus 14. Saeimā.
Partijas "Apvienotais saraksts" pārstāvis, "Latvijas Liepājas partija" līdzpriekšsēdētājs, "Latvijas Zaļā partija" vadītājs, 13. Saeimas deputāts Edgars Tavars piedalās preses brīfingā pēc tikšanās ar partijas "Jaunā vienotība" pārstāvjiem, kurā pārrunāja jaunās valdības prioritātes un darāmos darbus 14. Saeimā. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) kā dinamiskāku redz trīs partiju koalīcijas veidošanu ar "Jauno vienotību" (JV) un Nacionālo apvienību (NA), otrdien pēc tikšanās ar JV paziņoja AS pārstāvji.

AS politiķis, Latvijas Zaļās partijas līderis Edgars Tavars pauda bažas par partijas "Progresīvie" paustajām nostājām līdz 24.februārim, tajā skaitā, attiecībā uz valsts aizsardzības mācību.

Tavars norādīja, ka šajā jautājumā AS konsultēsies arī ar NA, kas AS ir ideoloģiski tuvs partneris.

Savukārt Latvijas Reģionu apvienības līderis Edvards Smiltēns uzsvēra, ka valdībai ir jāspēj ļoti dinamiski pieņemt lēmumus, un jo mazāk koalīcijā ir partijas, jo lēmumu pieņemšanas ātrums būs lielāks. Arī ideoloģiskās atšķirības samazinātu lēmumu pieņemšanas straujumu, tāpēc AS vairāk ir par trīs partiju koalīcijas modeli, skaidroja Smiltēns.

Uz jautājumu, vai ar "Progresīvajiem" varētu tikt slēgts kāds sadarbības līgums, AS politiķis Uldis Pīlēns atbildēja: "Skatīsimies." Viņš uzsvēra, ka koalīcijas kodolu jāveido trīs partijām - JV, AS un NA, kurām nav lielu pretrunu.

Reizē Pīlēns piebilda, ka AS ir gatavi tikties ar "Progresīvajiem", lai saprastu, kas ir mainījies šīs partijas nostājā attiecībā uz Tavara jau minētajām lietām, par ko AS esot bažas.

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, AS - 15, NA - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu