Skride pieļauj izmaiņas politiskās sadarbības kopainā starp LA, "Par!" un "Izaugsme"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Andris Skride
Saeimas deputāts Andris Skride Foto: Edijs Pālens/LETA

Iespējams, politiskās sadarbības kopaina starp partiju apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) veidojošajām partijām "Latvijas attīstībai" (LA), "Par!" un "Izaugsme" būs citādāka, sacīja Saeimas deputāts Andris Skride (AP).

Saeimā neiekļuvušās AP premjera amata kandidāts Artis Pabriks (AP/"Latvijas attīstībai") šorīt intervijā Latvijas Radio izteicās, ka AP vēlēšanās vāji nostartēja tajos apgabalos, par kuriem atbildēja partija "Par".

Skride atzina, ka pieņem šo Pabrika kritiku, jo vissliktākais partijas rezultāts bijis tieši Rīgā un Kurzemē.

"Varbūt "Par!" cerēja uz kādiem veciem lauriem un par maz stāstīja par saviem darbiem, kas izdarīti. Šeit es arī saskatu problēmas komunikācijā un neieklausīšanos citu viedoklī. Neieklausīšanās vēlētājos, iespējams, arī atstāja sliktu rezultātu tieši Rīgā," pauda Skride.

Patlaban katrā no partijām plānotas valdes sēdes. Pirmdien bija valdes sēde LA, šodien - "Par!", un piektdien paredzēta "Izaugsmei", kurās izvērtēs 14.Saeimas vēlēšanu kampaņas organizēšanu.

"Iespējams, kopaina, kā mēs strādāsim, būs citādāka, bet to rādīs laiks. Pirmkārt, to rādīs katras partijas tālāk izvirzītie mērķi. Ja tie sakritīs, tad mēs varam darboties kopā, bet, ja mērķis, izpildījums un arī ieklausīšanās vēlētājos vienā vai otrā partijā nesakritīs, tad skaidrs, ka katram ir jāiet savs ceļš un jāturpina darboties," norādīja Skride.

Viņš norādīja, ka partiju apvienības rezultāti nav iepriecinoši, taču tā turpinās strādāt. Arī pats Skride ir pārliecināts, ka turpinās darboties gan savā pamata jomā - medicīnā un zinātnē, gan augstskolā kā profesors, gan arī politikas lauciņā, aktīvi komentējot politiskās tēmas.

Skride atzīmēja, ka AP uzņēmās ļoti grūtas un nepopulāras nozares, kas noteikti esot nospēlējis par sliktu. Tāpat, viņa vērtējumā, bija novērojamas atsevišķas problēmas komunikācijā, un, iespējams, slikto rezultātu ietekmējusi arī kāda partijas biedra neieklausīšanās vēlētājos.

Kā ziņots, Pabriks intervijā Latvijas radio norādīja, ka AP uz vēlēšanām sadalījusi atbildību par vēlēšanu apgabaliem starp "Latvijas attīstībai" (LA) un "Par". Lielākie zaudējumi tikuši piedzīvoti tajos divos apgabalos, kur atbildību uzņēmusies "Par" - Kurzemē un Rīgā, jo Vidzemē, Zemgalē un Latgalē AP tikusi pāri vai bijusi tuvu 5% barjerai, bet Rīgā un Kurzemē startēts vāji.

Taujāts, vai būtu jāšķir LA un "Par" politiskā sadarbība, Pabriks tieši neatbildēja, sakot , ka šis jautājums vēl esot jāvērtē un "laiks rādīs".

Pabriks uzskata, ka AP startu vēlēšanās ietekmējuši arī par apvienību izplatītie mīti.

Aizvadītajās parlamenta vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" - deviņus mandātus.

Saeimas vēlēšanas izrādījās liktenīgas valdošās koalīcijas politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un palika ārpus nākamā parlamenta sasaukuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu