Video ⟩ Jaunmārupē apzagtas Ukrainas armijai paredzētās automašīnas, sākts kriminālprocess (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Nezināmi ļaundari Jaunmārupē apzaguši Ukrainas armijai paredzētās automašīnas
Nezināmi ļaundari Jaunmārupē apzaguši Ukrainas armijai paredzētās automašīnas Foto: Ekrānšāviņš no "Twitter" video

Pirmdien, 3. oktobrī, nezināmi ļaundari apzaguši "Tvitera konvoja" automašīnas, kas bija domātas Ukrainas aizstāvjiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" informē konvoja organizators Reinis Pozņaks.

Mikroblogošanas vietnes lietotāji norāda, ka noziegums ir noticis Jaunmārupē.

Konvoja organizators Reinis Pozņaks norāda, ka nozagti 18 akumulatori un viens riteņu komplekts. Valsts policija pagaidām nav komentējusi notikušo, bet vietnes "Twitter" lietotāji pauž sašutumu un nožēlu par šo zādzību.

"Tvitera konvojs" jau kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma regulāri Ukrainas brīvības cīnītājiem piegādā ļoti nepieciešamos apvidus auto.

Pozņaks pateicies sabiedrībai par atbalstu, kura jau paspējusi sagādāt jaunus akumulatorus.

"Jāsaka tiem zagļiem paldies. Notikums atkal atgādināja, cik mēs esam forša valsts. Milzīgs paldies visiem par atbalstu! Pārfrazējot premjeru - akumulatoru ir tik daudz, kā nekad nav bijis," izteicies Pozņaks.

Valsts policija informē, ka ir saņēmusi informāciju par apzagtajām automašīnām un saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess. Tiks skaidroti notikušā apstākļi, motīvi. Valsts policija aicina atsaukties notikušā aculieciniekus un ikvienu, kurš var sniegt izmeklēšanai noderīgu informāciju zvanot pa tālruņa numuriem 67950255, 67085938 vai 110.

Policijai patlaban nav informācijas par kopējo zaudējumu apmēru.

TVNET jau vēstīja, ka Pozņaks, kurš bijis rallija stūrmanis un Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) komisārs, lielai daļai tagad pazīstams kā brīvprātīgais palīgs ukraiņiem un "Tvitera konvoja" organizators.

#Twiterakonvoja prioritāte ir mašīnas, kas nepieciešamas frontē, un tās tiek sūtītas uz sīvāko cīņu punktiem. Konvojs turpina darbu, lai palīdzētu Ukrainai izturēt un uzvarēt. Ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja šo cīņu atbalstīt.

"Mēs nedrīkstam un negribam bezspēcīgi noskatīties uz nežēlīgu un bezjēdzīgu uzbrukumu Ukrainai. Katrs var pielikt savu roku, lai palīdzētu Ukrainas cilvēkiem," vēstīts portāla "Ziedot.lv" mājaslapā.

Ar daudzu ziedotāju atbalstu un iesaisti vairāk nekā 700 apvidus auto nogādāti uz fronti Ukrainā un palīdz cīņā pret Krievijas okupantiem.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu