Video ⟩ Par bezdarbību uzbrukumā jaunietim ar Ukrainas karogu policistei draud vairāku gadu cietumsods (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Stringer

Bijušajai policistei, kuras dzīvesbiedrs Rīgā piekāva jaunieti ar Ukrainas karogu, draud līdz trīs gadiem ilgs cietumsods, informē Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Iekšējās drošības birojs beidzis izmeklēšanu šajā lietā, un tā nonākusi prokuratūrā.

Pēc prokurora Kaspara Andruškina domām, nu jau bijusī policiste ar savu bezdarbību ne tikai, iespējams, tīši sabotējusi izmeklēšanu, bet arī nodarījusi būtisku kaitējumu Valsts policijas tēlam.

Likums par policiju nosaka, ka policists ir policists visu diennakti un par jebkuru likumpārkāpumu ziņo tuvākajā iecirknī, taču viņa to nedarīja. Sieviete arī neatvēra dzīvokļa durvis likumsargiem, kuri bija atraduši abu dzīvesvietu, un tā šo likumu pārkāpa atkal, informēja prokurors.

Viņš arī norādīja, ka bijusī policiste deva iespēju likumpārkāpumu izdarījušai personai slēpties un slēpt pierādījumus, bet būtiskākais – sniedza apzināti nepatiesu informāciju valsts amatpersonām.

Nu jau bijusī policiste, kurai ar policijas priekšnieka rīkojumu liegts ieņemt jebkādu amatu Iekšlietu ministrijas struktūrās, kopā ar aizstāvi pieprasījusi laiku līdz novembrim, lai sniegtu rakstveida liecības.

"Mums ir jāgaida uz aizstāvību. Nav noslēpums, ka katrā procesā varam saskarties ar procesuāliem huligāniem, arī šajā situācijā gaidām novembri. Nevaram pārkāpt personas tiesības uz aizstāvību," sacīja Andruškins.

TVNET jau vēstīja, ka 20. maijā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam Pārdaugavā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma". Pēc gājiena netālu no pasākuma vietas, Eduarda Smiļģa ielā, nu jau bijušās policistes dzīvesbiedrs izkāpa no sava transportlīdzekļa un nodarīja miesas bojājumus 2003.gadā dzimušam jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs. 

Pēc notikušā "BMW" aizbrauca no notikuma vietas, bet policijā tika sākts kriminālprocess un veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības, kuru laikā noskaidrots iespējamais vainīgais - 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Automašīnu policija pēc tam atrada kādas privātmājas pagalmā, turklāt tai bija nomainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, lai vainīgais slēptu savu atrašanās vietu. Pats uzbrucējs bija paslēpies savā dzīvesvietā bēniņos aiz skursteņa.

Cietušais puisis apgalvoja, ka uzbrucējs bija uzvilcis motociklista cimdus, un pieļāva, ka tas darīts tāpēc, lai būtu sāpīgāk. Vīrietis viņam uzbrucis tieši tādēļ, ka ap pleciem bija karogs. Uzbrucējs esot jautājis: "Kas tā par fašistisko lupatu tev?" Uzreiz sekojuši sitieni pa saules pinumu un pa kaklu. Kad apstājušies garāmgājēji, vīrietis aizbēdzis, savukārt puiša draugi nofotografēja uzbrucēju un viņa auto.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu