Video ⟩ Valdības koalīcija ar 64 balsīm būtu stabilāka, norāda Staķis (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Topošā valdības koalīcija ar 64 balsīm, uzņemot tajā arī partiju "Progresīvie", būtu stabilāka, šādu viedokli intervijā LTV "Rīta panorāmā" pauda Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kurš ir bezpartejisks, bet domē pārstāv frakciju, kurā vadošais spēks ir "Progresīvie".

Pašlaik rit koalīcijas veidošanas sarunas, kurās aktuālākais jautājums ir, vai "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) sadarbosies ar partiju "Progresīvie". JV sarunās vairāk aizstāv plašākas koalīcijas veidošanu, savukārt NA un AS ir visai noraidoša attieksme pret "Progresīvajiem", piesaucot ideoloģiskas pretrunas.

Staķa skatījumā, krīzes laikā koalīcijai strādāt ar 54 deputātiem būs grūti, jo opozīcijai būs iespējas bieži noraut kvorumu parlamenta sēdēs, kas neļaus ātri virzīties uz lēmumu pieņemšanu.

Rīgas mērs atzīmēja, ka kopīgā darbā Rīgas domē nav pamanījis milzīgas ideoloģiskas pretrunas. Galvaspilsētas pašvaldībā koalīcijā kopā strādā gan "Progresīvie", gan JV, NA un AS ietilpstošā Reģionu apvienība.

Staķis atzīmēja, ka vienmēr pastāv iespējas strīdīgos jautājumus atrunāt koalīcijas līgumā, proti, vienoties, kurus jautājumus risināt un kurus labāk necilāt.

Rīgas mērs atzina, ka ar zināmām cerībām gaida jauno valdību un jauno pašvaldību lietu ministru, pie kura kā pirmais esot "pierakstījies audiencē", cerot uz risinājumu Rīgas plānojuma jautājumā, piemēram, jaunajam ministram būs iespēja atcelt iepriekšējā ministra lēmumu nesaskaņot un apturēt Rīgas plānojumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu