Jēkabpils novadā otrdien avarējusi kravas automašīna ar mājlopiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jēkabpils novada Viesītes pagastā otrdien no rīta avarējusi kravas automašīna, kas pārvadāja mājlopus, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kravas automašīna apgāzusies uz sāniem grāvī un tās piekabē ir liellopi. Tika piesaistīts cits transports lopu pārvadāšanai, bet VUGD darbinieki ar hidrauliskajiem instrumentiem attaisīja piekabes durvis un starpsienas, lai dzīvniekus varētu atbrīvot un pārvietot.

Pēc tam avarējusī automašīna un tās piekabe tika atgāzta uz riteņiem, izmantojot smago tehniku. Glābšanas darbi kopumā aizņēma aptuveni septiņas stundas.

Vēl VUGD darbinieku palīdzība otrdien bija nepieciešama Rēzeknes novada Dricānu pagastā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentsus, atbrīvoja divus cietušos, savukārt vēl trīs cilvēki no avarējušā auto izkļuva pirms VUGD ierašanās.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēts 91 ceļu satiksmes negadījums, 12 avārijās cietuši kopskaitā 16 cilvēki, to skaitā trīs gājēji un divi velosipēdisti, bet viens cilvēks gājis bojā, liecina policijas apkopotā statistika.

Negadījums ar bojāgājušo noticis Rīgā, Daugavgrīvas apkaimē, kur, ietriecoties kokā, nosities motociklists.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu