Nacionālā apvienība un "Apvienotais saraksts" par valdības veidošanu runās ceturtdien

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 6.oktobrī, notiks Nacionālās apvienības (NA) tikšanās ar "Apvienoto sarakstu" (AS), lai pārrunātu nākamās valdības koalīcijas veidošanu un abu partiju prioritātes 14.Saeimā.

Kā informēja NA pārstāve Laima Melkina, tikšanās notiks plkst.15 NA birojā Torņa ielā.

Savukārt šodien "Jaunā vienotība" (JV) uz sarunām aicinājusi partijas "Progresīvie" pārstāvjus.

JV otrdien notikušajās nākamās koalīcijas veidošanas sarunās ar AS un NA nav konstatētas nepārvaramas domstarpības, žurnālistiem pauda JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Premjers norādīja, ka notikušas tikai pirmās sarunas un tās vēl turpināsies.

Vaicāts par AS un NA iebildumiem "Progresīvo" aicināšanai valdībā, Ministru prezidents norādīja, ka JV ir uzklausījusi AS un NA redzējumu, ka labāk ir veidot trīs partiju koalīciju.

"Mūsu uzskats ir nedaudz citādāks. Ņemot vērā lielos darbu, tajā skaitā reformas, kas ir nepieciešamas valstī, jānodrošina, ka Saeimā ir spēcīgs vairākums, kas tās varēs īstenot," pauda premjers, skaidrojot, ka ir jānodrošina, lai parlamentā likumi tiktu pieņemti pamatā tādā veidā, kādus tos ir iesniegusi valdība.

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, AS - 15, NA - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu