Igaunija par ziedojumiem Krievijai iegādātus dronus piegādā Ukrainas armijai (8)

TVNET/LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas drošības dienestu konfiscētie bezpilota lidaparāti, kurus pēc pūļa finansēšanas kampaņas aktīvists mēģināja piegādāt Krievijas armijai, ir nodoti Ukrainas Bruņoto spēku rīcībā, paziņoja Igaunijas amatpersonas.

"Vai atceraties bezpilota lidaparātus, kurus konfiscējām personai, kura tos mēģināja ziedot kā palīdzību Krievijas agresijai Ukrainā? Lūk, šie bezpilota lidaparāti tāpat nonāca Ukrainā. Bet tieši pretēji un pareizajā kaujas frontes pusē," sociālajos tīklos rakstīja Igaunijas Drošības policija (KAPO) sociālajos tīklos.

Jūlijā Harju apriņķa tiesa Igaunijas un Krievijas dubultpilsonim Vladimiram Šilovam piesprieda viena gada cietumsodu, no kura 43 gadus vecajam vīrietim cietumā jāpavada četri mēneši, bet pārējie astoņi mēneši soda būs nosacīti ar četru gadu pārbaudes laiku.

Izlīguma procesā vēl diviem vīriešiem - Iljam Golembovskim un Ruslanam Golembovskim - piespriests piecu mēnešu nosacīts cietumsods ar viena gada un astoņu mēnešu pārbaudes laiku par naudas ziedošanu Šilovam ar mērķi iegādāties bezpilota lidaparātus.

Igaunijas Drošības policija kravas automašīnas šoferi un dziedātāju Šilovu aizturēja 28.maijā, kad viņš gatavojās šķērsot Igaunijas-Krievijas robežu ar trim Igaunijā iegādātiem bezpilota lidaparātiem "DJI Mini 2 Fly More Combo", kurus viņš plānoja ziedot Pleskavā bāzētai Krievijas gaisa spēku vienībai, kas pašlaik piedalās iebrukumā Ukrainā.

Šilovs bezpilota lidaparātus iegādājās maija vidū. 15.maijā viņš sociālajā tīklā paziņoja, ka ir savācis ziedojumus. Trīs bezpilota lidaparātu iegādei viņš iztērējis 1797 eiro, no kuriem apmēram 1500 eiro iegūti no ziedotājiem.

Par Šilova aizturēšanu Igaunijas Drošības policija paziņoja 31.maijā. Iepriekšējā dienā Harju apriņķa tiesa viņam noteica apcietinājumu.

Par palīdzības sniegšanu Krievijas armijai Igaunijā var piespriest cietumsodu līdz pieciem gadiem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu