Azerbaidžāna apgalvo, ka Karabahā uziets masu kaps no 90.gadiem (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Azerbaidžāna trešdien apgalvoja, ka Kalnu Karabahā uziets masu kaps, kurā apglabāti 90.gadu kara gaitā armēņu spēku nogalinātie azerbaidžāņu karavīri.

"Edilli ciematā uziets pirmajā Karabahas karā spīdzināto un nogalināto azerbaidžāņu karavīru masu kaps," trešdien tviterī ierakstījis Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva ārlietu padomnieks Hikmets Hadžijevs.

"Kopš [90.gadu] kara joprojām pazuduši skaitās 4000 azerbaidžāņu karavīru un civilistu, un Armēnija atsakās atklāt masu kapu atrašanās vietas," norādīja padomnieks.

Kā ziņu aģentūrai AFP paskaidroja gūstekņu valsts komisijas pārstāvis Namiks Efendijevs, "kopš februāra masu kapā atrastas 25 cilvēku mirstīgās atliekas".

Baku apgalvojumi par Kalnu Karabahā uzieto masu apbedījumu izskan neilgi pēc Armēnijas apsūdzībām, ka Azerbaidžāna neseno robežsadursmju gaitā pastrādājusi kara noziegumus.

Kaujās, kas septembrī izraisījās uz robežas, abās konflikta pusēs dzīvību zaudēja vismaz 286 cilvēki. Konfliktu izdevās apturēt ar ASV starpniecību.

Kā teikts svētdien izplatītajā Armēnijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, "neskaitāmi video, ko sociālajos tīklos regulāri publicē azerbaidžāņu lietotāji, liecina par kara noziegumiem", arī gūstekņu ārpustiesas slepkavībām un spīdzināšanu, līķu apgānīšanu.

Azerbaidžāna tajā pat dienā paziņoja, ka tās kara prokuratūra sākusi izmeklēšanu par apsūdzībām, ka Baku spēki pastrādājuši kara noziegumus.

Otrdien Azerbaidžāna atbrīvoja 17 armēņu gūstekņus. Viņu atbrīvošana tika panākta ar ASV starpniecību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu