“Vakara izrādē “nodedzinām” 500 eiro.” Kā Dailes teātrī cīnās ar elektrības cenu celšanu?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Žagars
Juris Žagars Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pirms divām nedēļām Dailes teātrī notika jaunās sezonas atklāšanas pirmizrāde - kostīmdrāma "Farinelli un karalis". Tuvojas jau arī nākamā vērienīgā pirmizrāde. Kā viens no Latvijas lielākajiem teātriem spēs pārsteigt skatītājus, ņemot vērā energokrīzes un gaidāmo taupības režīmu? Atbildi uz jautājumu sniedz raidījums “900 sekundes”.

“Dailes teātris nav elites grupa, kuriem pienāktos īpašas privilēģijas. [..] Mīts, ka teātris tiek finansēts no valsts; tas tā nav, valsts nosedz tikai daļu no izdevumiem,” sarunā ar raidījuma “900 sekundes” žurnālistiem uzsvēra Dailes teātra direktors Juris Žagars.

“Viens no mūsu resursiem ir elektrība. Viena vakara izrādē mēs nodedzinām 500-600 eiro. Tikai prožektoros. Vienā mēģinājumā ­ ap 300, 400 eiro. Tātad dienā tie ir ap 1000 eiro.”

Vaicāts par iespējām ietaupīt uz elektrības rēķina, Žagars atbild, ka tie var būt ne vairāk kā 10 procenti [no kopējās summas].

Teātra direktors uzsver, ka valdībai ir jābūt plānam, kā šo situāciju risināt – tā, kā tas notiek visā Eiropā.

“Es nespēju iedomāties, ka šāda plāna nav.”

Kā būs ar cenu celšanu teātra izrādēm?

“Tās mēs nevaram celt. Biļetes vidējā cena jau tā ir 20 eiro.” Tomēr Žagars arī atklāj, ka teātrim, tāpat kā citiem uzņēmumiem, pienākas valsts atbalsts un risinājumi ir jāmeklē.

Vairāk uzzini raidījuma ierakstā šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu