Ukraiņi Hersonas apgabalā frontes līniju pavirzījuši par 20 kilometriem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijai trūkst karavīru Hersonas apgabala aizsardzībai, kur Ukrainas Bruņotie spēki frontes līniju pavirzījuši vēl 20 kilometrus tālāk, tādēļ Krievija šajā sektorā varētu izvietot mobilizētos rezervistus, jaunākajā apskatā par situāciju Ukrainas frontē secina Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Ukrainas spēkiem kopš 2.oktobra virzoties uz dienvidiem, frontes līnija ir pabīdīta vēl 20 kilometrus, kas galvenokārt saistāms ar virzību Inhulecas labajā krastā un Dņepras kreisajā krastā, tomēr, kā uzsver britu izlūki, pagaidām krievu pamata aizsardzības pozīcijas nav apdraudētas.

"Domājams, ka krievu komandieri analizē pieaugošo apdraudējumu Nova Kahovkas sektorā kā vienu no aktuālākajām problēmām," lasāms tviterī publicētajā apskatā.

Īpaši tiek izcelts tas, ka Krievijas spēkiem viens no nedaudzajiem atlikušajiem ceļiem spēku papildināšanai ir sašauta pārceltuve pār Dņepras upi.

"Krievijai ir dilemma: kaujas spēku atvilkšana pāri Dņeprai pārējā Hersonas apgabala aizsardzību padara izturīgāku, tomēr politiskās nostādnes būs - palikt un un aizsargāties," raksta britu Aizsardzības ministrija.

Tāpat tiek norādīts, ka Krievija Hersonas aizsardzībai piesaistījusi lielu daļu savu līdz galam nenokomplektētu gaisa desanta spēku, kuriem nav pietiekama dzīvā sastāva.

"Tādējādi Krievijai pagaidām ir maz papildu augstas kvalitātes ātrās reaģēšanas spēku frontes stabilizēšanai: domājams, ka tā plāno nosūtīt uz šo sektoru mobilizētos rezervistus," pieļauj Lielbritānijas eksperti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu