Glorija Grevcova ir 14. Saeimā ievēlēta deputāte, blogere, "TikTok" slavenība ar teju 92 000 sekotāju un prokremliska aktīviste, kas regulāri publiski pauž atbalstu Krievijai, nēsājot gan kreklu ar valsts ģerboni, gan publicējot Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" karogus, kā arī paužot pretestību Latvijas atbalstam Ukrainai un tās cilvēkiem. Viņas izteikumi radījuši izteiktu viedokļu sadursmi iedzīvotāju vidū. Vai Grevcova ir lojāla Latvijai un kā viņa saistīta ar Valsts robežsardzi? Vai pēc iepriekš minētā viņa vispār drīkst būt Saeimas deputāte un ko par to saka Valsts drošības dienests?

CVK viņa ir apliecinājusi, ka nav sadarbojusies ar PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestiem, izklūdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbiniece, aģente, rezidente vai konspiratīvā dzīvokļa turētāja.

Dažas dienas pirms Krievijas sāktā kara Ukrainā viņa savā "Facebook" publicēja fotogrāfiju, kas atklāti pauž atbalstu Krievijai. Tiesa, šo fotogrāfiju vairs nevar atrast viņas sociālo tīklu profilos.

Par šādiem izteikumiem, publikācijām un video par atbalstu Krievijas rīcībai sieviete saņēmusi visai daudz negatīvu komentāru. Viņa oponē, ka mīl Latviju, jo šeit ir dzimusi un uzaugusi.

Neilgi pēc kara viņa sacīja: "Es esmu Latvijas pilsone. Mana māte ir vāciete, mans tēvs ir krievs. (..) Mani bērni ir Latvijas pilsoņi. Jā, es runāju krieviski, bet es māku angļu valodu labā līmenī. Tie, kas man saka, ka man ir laiks doties uz Maskavu, ka man ir laiks doties pie Putina, ka esmu dzimtenes nodevēja, nē, to sauc par opozīciju, to sauc par alternatīvu viedokli."

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X