FOTO "Zelta mikrofons '23" norisināsies Ķīpsalā, un uzvarētāji saņems divas balvas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Informē par mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju "Zelta mikrofons 2023"
Informē par mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju "Zelta mikrofons 2023" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons ’23” ceremonija notiks 2023. gada 18. februārī Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, pirmo reizi ar skatītājiem. Uz ceremoniju ierobežotā skaitā varēs nopirkt ieejas biļetes. Mūziķi aicināti iesniegt vērtēšanai savus ierakstus līdz šī gada 1. decembrim. Katras kategorijas uzvarētājs saņems divas balvas - gan fizisku, gan digitālu, kuras dizainu veidojis KIWIE.

Ceturtdienā, 6. oktobrī, mākslas un izglītības centrā “Ola Foundation” notika “Zelta mikrofona ’23” ceremonijas izziņošanas preses konference.

Runātāju vidū bija “Zelta mikrofona” producente Elita Mīlgrāve, līdzproducente Ilze Jansone, Kultūrpolitikas departamenta radošo industriju nodaļas vadītāja Lāsma Krastiņa-Sidorenko, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības izpilddirektore Liena Edvardsa, mūziķis OZOLS, “Zaļā josta” pārstāve Laima Kubliņa un mākslinieks KIWIE. Ar priekšnesumiem klātesošos priecēja 13-gadīgā soliste Karlīne Anna Ērgle, kas duetā ar Agnesi Rakovsku izpildīja dziesmu “Bērnība”. Konferences dalībniekus pārsteidza virtuozais pianists Andrejs Osokins, kurš izpildīja Geršvina “The man I love” tikai ar kreiso roku.

“Zelta mikrofona” producente Elita Mīlgrāve uzsvēra, ka ceremonija ir svētki mūziķiem un producentiem. Pēc divu gadu pārbaudījumiem izdzīvošanas režīmā “Zelta mikrofona ’23” ceremonija dodas uz plašākām telpām un rīko vērienīgu koncertu Ķīpsalas Starptautiskajā izstāžu centrā 2023. gada 18. februārī. Turklāt, sperot soli uz priekšu, aicinām mūzikas mīļotājus būt daļai no ceremonijas.

No piektdienas, 7. oktobra, vietnē ekase.lv uz ceremoniju būs pieejamas ieejas biļetes.

Mūziķi un producenti ierakstus izvērtēšanai kādai no “Zelta mikrofona” kategorijām var iesniegt termiņā no 1. oktobra līdz 1. decembrim. Lai izvairītos no ierakstu iesniegšanas vilcināšanas, iesniegumiem laikposmā no 20.11. līdz 1.12. tiek piemērota iesniegšanas maksa. Plašāka informācija un iesniegšanas anketa atrodama mājaslapā.

Žūrijas sastāvs tiks izziņots novembrī. Preses konferencē mūziķis Ozols ieteica žūrijas sastāvam pieaicināt arī konkrētā žanra pārstāvjus, kas noteiktajā gadā nav izdevuši ierakstus.

“Zelta mikrofona ’23” lielākais jaunums - kategorijas uzvarētāji saņems gan zelta mikrofona statuju, gan digitālo - NFT dizaina “Zelta mikrofonu”, ko izstrādās mākslinieks KIWIE, kurš sadarbību komentē:

“Tā kā mūzika iet līdzi laikam, laiks arī “Zelta mikrofonam” sadoties rokās ar jauno!

Pirmo reizi Eiropā, ja ne visā pasaulē uzvarētājiem kopā ar “Zelta mikrofona” statuju mēs līdzi dosim arī digitālu kontraktu jeb NFT, kas apliecinās konkrētā balvas uzvarētāja īpašumtiesības uz mikrofonu. Katras nominācijas NFT izskatīsies nedaudz savādāk, balstoties uz specifiskās nominācijas stila īpatnībām.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu