Okupētajā Krimā izsludināta 13 bruņotu dezertieru meklēšana (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YURI KOCHETKOV

Krievijas okupētajā Hersonas apgabala daļā no okupantu karaspēka kazaku vienības "Dona" aizbēguši 13 bruņoti karavīri, vēsta "Radio Brīvība". Viņi izsludināti meklēšanā un tiek raksturoti kā "ārkārtīgi bīstami".

Aizbēgušajiem karavīriem ir ieroči, munīcija, viņi aizdzinuši automobili un "iekļuvuši Krimas republikas teritorijā".

Krievijas drošības struktūru dokumentus par aizbēgušo karavīru izsludināšanu meklēšanā ziņapmaiņas platformā "Telegram" publicējuši vairāki Krimas un pārējās Ukrainas kanāli.

Kā teikts publicētajā dokumentā, aizturēšanas gaitā jāievēro maksimāla piesardzība, jo karavīri ir bruņoti ar automātiskajiem ieročiem, pistolēm un granātmetēju.

Aizbēgušie ir "ārkārtīgi bīstami, viņiem ir kauju un operatīvā pieredze, viņi tik turēti aizdomās par smagu noziegumu pastrādāšanu Hersonas apgabalā", teikts dokumentā.

"Uz karu aizgājušie kriminālnoziedznieki, kā varēja sagaidīt, ir apbruņojušies, izveidojuši bandu un devušies viesizrādēs," neatkarīgais medijs "Meduza" citē cilvēktiesību aizsardzības organizācijas "Agora" vadītāja Pāvela Čikova teikto.

"Ar automātiem un granātmetējiem automobiļos, kas pieder Krievijas Aizsardzības ministrijai," situāciju komentēja Čikovs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu