Zelenskis: Ukraina šomēnes Hersonā atbrīvojusi vairāk nekā 500 kvadrātkilometru teritoriju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas Bruņotie spēki šomēnes ir atbrīvojuši vairāk nekā 500 kvadrātkilometru Hersonas apgabala teritorijas, ceturtdienas vakara videouzrunā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Laikā kopš 1.oktobra un Hersonas apgabalā vien no Krievijas pseidoreferenduma tika atbrīvota un stabilizēta vairāk nekā pustūkstoti kvadrātkilometru liela teritorija un desmitiem apdzīvoto vietu," sacīja Zelenskis.

"Ir panākumi arī austrumu virzienā. Noteikti pienāks diena, kad mēs atskaitīsimies par panākumiem arī Zaporižjas apgabalā - tajos rajonos, kurus pagaidām kontrolē okupanti. Pienāks diena, kad mēs pateiksim arī par Krimas atbrīvošanu."

Zelenskis pieminēja arī Irānas bezpilota lidaparātus, ar kuriem Krievija dod triecienus Ukrainai.

"Irāna nez kāpēc apgalvo, ka to (dronu) pie mums nav. Cilvēki tos redz debesīs. Mēs tos notriecam. Bet mums saka, ka to it kā nav. Nu ko, atradīsim paņēmienus, lai to tiešām nebūtu," sacīja prezidents.

Ukrainas Dienvidu aizsardzības spēku apvienotā koordinācijas preses centra vadītāja Natālija Humeņuka iepriekš bija paziņojusi, ka kopš 1.oktobra ir atbrīvoti vairāk nekā 400 kvadrātkilometru Hersonas apgabala teritorijas.

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs paziņoja, ka šomēnes ir atbrīvotas 29 apdzīvotās vietas Hersonas apgabalā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu