Ukrainas aizsardzības ministrs: Ar Putinu neviens nerunās (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: AP/Scanpix

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs piektdien, Krievijas prezidenta Vladimira Putina 70.dzimšanas dienā, paziņoja, ka ar patlabanējo Kremļa saimnieku neviens sarunās neiesaistīsies.

"Ar cilvēku, kas šobrīd vada Krieviju, neviens vairs nerunās. Par to skaidri pateica Ukrainas prezidents," piektdien publiskotajā videouzrunā, kas adresēta Krievijas virsniekiem un armijas pavēlniecībai, sacīja Rezņikovs.

Krievijas karavīrus "aizsūtīja mirt ne jau par taisnu lietu", un tāpēc Krievijas prezidents "slēpjas bunkurā, nevis iztur triecienu līdzās".

"Viņš baidās no jūsu apskaidrības, nicinājuma un jūsu taisnajām dusmām," sacīja ministrs.

"Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apmeklē fronti," viņš atgādināja. "Vai tā būtu triecienam pakļautā Lisičanska, vai atbrīvotā Izjuma. Es pats ne reizi vien esmu mūsu labākajiem karavīriem tieši ierakumos pasniedzis apbalvojumus un kaujas ieročus. Tas man ir gods."

"Mūsu prezidents ir kopā ar armiju. Bet kur ir jūsu?"

Maskavas amatpersonām un politiķiem, kas savus pilsoņus sūta karā, pašiem "nauda un īpašumi ir NATO valstīs, kas mums piegādā ieročus".

"Viņu ģimenes ir NATO valstīs. Vēl pavisam nesen viņi lieliski jutās Londonā un Vašingtonā. Un viņiem 300 gadu nav vajadzīga Limana, Popasne vai Kahovka. Viņi pat nezina, kur tas ir," sacīja Rezņikovs.

Viņš aicināja Krievijas karavīrus glābt Krieviju no traģēdijas, bet Krievijas armiju - no iznīcināšanas, kā arī solīja "drošību un taisnīgumu visiem, kas atteiksies karot".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu