Video ⟩ "Mēs zinām, ka jūs esat balsojusi par Putinu!" Bāra īpašniekam Gruzijā jāskaidro Sobčakai valsts vēsture (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Krievijas televīzijas raidījumu vadītāja Ksenija Sobčaka netika ielaista Tbilisi bārā "Dedaena Bar", jo bāra īpašnieks uzskatīja, ka Sobčaka pauž atbalstu Krievijas īstenotajam karam Ukrainā, informē Ukrainas ziņu aģentūra "Unian".

Sobčaka Gruzijā raidījuma "Uzmanību, Sobčaka" ietvaros intervēja Krievijas Federācijas senatora Eduarda Isakova meitu Diānu. Pastaigas laikā abas sievietes nolēma iegriezties vietējā bārā "Dedaena". Lai apmeklētu bāru, jāaizpilda anketa, kurā jāatzīmē "es nekad neesmu balsojis par Putinu" un "Slava Ukrainai".

Sobčaka mēģināja bāra īpašniekam paskaidrot, ka "nedrīkst aizskart cilvēkus etnisku iemeslu dēļ", taču viņš palika nelokāms. Bāra īpašnieks arī paziņoja, ka Vladimira Putina dēļ par bēgļiem kļuvuši 300 000 gruzīnu.

"Mēs visi zinām, ka Putins ir ievēlēts līderis. Un es nezinu, vai šī izvēle bija godīga vai ne, taču tas ir fakts - lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju atbalsta Putinu un viņa politiku," norādīja bāra īpašnieks. 

Vīrietis akcentēja, ka 20 procentus Gruzijas teritorijas ir okupējusi Krievija. Sobčaka gan mēģināja vīrietim paskaidrot, ka lielākā daļa krievu pat nezina par situāciju Abhāzijā, taču bāra īpašnieks atbildēja, ka tādi krievi Gruzijā neesot gaidīti, jo viņi atbalsta Krievijas politiku.

Sobčakai neizpratni radīja arī fakts, ka anketā jāatzīmē "Slava Ukrainai". Pēc viņas domām, Gruzija un Ukraina ir divas dažādas valstis.

“Mēs atbalstām Ukrainu tāpēc, ka jūs esat agresori gan Gruzijā, gan Ukrainā, jūs izvēršat karus, liekot dzīvot kopā ar jums cilvēkiem, kuri to nevēlas. Krievija nogalina cilvēkus gan Gruzijā, gan Ukrainā,” paskaidro bāra īpašnieks.

Sobčaka gan uzstājīgi centās iegalvot, ka situācija Ukrainā un Gruzijā ir skatāma atsevišķi, taču bāra īpašnieks paziņoja, ka Sobčaka jebkurā gadījumā nevarētu apmeklēt bāru, jo prezidenta vēlēšanās ir balsojusi par Putinu.

Sobčaka to nenoliedza, bet taisnojās, ka par Putinu ir balsojusi tikai vienu reizi un tas ir noticis, kad Putins kļuva par prezidentu pirmo reizi. 

"Neviens nezināja, kā tas viss beigsies," centās aizstāvēties Sobčaka.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu