Ukraiņi Hersonas apgabalā atbrīvojusi jau 2400 kvadrātkilometru lielu teritoriju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GENYA SAVILOV

Ukrainas bruņotie spēki Hersonas apgabalā no krievu okupantiem atbrīvojuši jau vairāk nekā 2400 kvadrātkilometru lielu teritoriju un 67 apdzīvotas vietas, piektdien paziņojis Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko.

Hersonas rajonā no okupācijas atbrīvotas sešas apdzīvotas vietas, bet Berislavas rajonā 61 vieta. Šajā rajonā jau veikti situācijas stabilizācijas pasākumi 19 apdzīvotās vietās, notiek arī iedzīvotāju evakuācija, paziņoja Timošenko.

Pēc Timošenko teiktā, Voroncovkas un Visokopoļes ciemos tiek atjaunota transformatoru darbība, un veikti darbi, lai atjaunotu mobilo sakaru pārklājumu divos Berislavas rajona ciemos.

Tuvākajā laikā plānots atjaunot mobilo sakaru pārklājumu vēl divās apdzīvotās vietās, atklāja Timošenko.

Viņš norādīja, ka daudzos apgabalos daļu no apšaudēs bojātās kritiskās infrastruktūras nav iespējams atjaunot. Sevišķi slikta situācija ir Arhangeļskas un Visokopoļes ciemos un Osokorovkas ciemā. Turp tiek sūtīta humānā palīdzība un piegādāts dzeramais ūdens.

Policija strādā arī pie kara noziegumu reģistrēšanas.

Hersonas apgabalā dokumentēti jau 107 kara noziegumi. Turpinās arī teritorijas atmīnēšana un stabilizācijas pasākumi, atklāja Timošenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu