LTV: Mūrniece varētu tikt virzīta darbam valdībā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pagaidām nepanākot valdības veidošanas sarunu rezultātu, neformālās politiķu sarunās izskan iespēja Saeimas priekšsēdētāja amatam virzīt personu, kura stingri ievēros reglamentu un nepieļaus lieku izrunāšanos no Saeimas tribīnes, līdzšinējo Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci (NA), iespējams, virzot darbam valdībā.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" vēsta, ka kuluāros arī jau izskanējusi iespēja, ka, valdības veidošanas sarunās iesaistītajām partijām paliekot pie sava, proti, pusēm nevienojoties vai nu par trīs, vai četru partiju koalīciju, Valsts prezidentam Egilam Levitam varētu nākties lūgt uzticēt valdību veidot citam kandidātam.

Lai arī vēl nav skaidrības par nākamās koalīcijas sastāvu, partijas sāk iezīmēt savas intereses nākamajā valdībā un Saeimā. Politiķu vidū izskanējusi apņemšanās Saeimas priekšsēdētāja amatam virzīt personu, kura stingri ievēros reglamentu un nepieļaus lieku izrunāšanos no Saeimas tribīnes. Bet līdzšinējā Saeimas spīkere Mūrniece varētu tikt virzīta darbam valdībā.

Kā ziņots, "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) kā rīcībspējīgu valdības modeli redz tikai trīs partiju koalīciju ar "Jauno vienotību" (JV), ceturtdien pēc AS un NA pārstāvju tikšanās apliecināja abu partiju politiķi.

JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš savukārt uzsvēris, ka nav neviena nepārvarama šķēršļa četru partiju koalīcijai, kuru veidotu JV, NA, AS un "Progresīvie".

Jau vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu uzrādīja JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus. Tai seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16 deputātu krēsliem, AS ar 15, NA ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar desmit un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem parlamentā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie dati.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu