Sārts: Krimas tilta uzspridzināšana ir arī morāls trieciens Krievijas elitei (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts Foto: Artūrs Neitāls /LETA

Krimas tilta uzspridzināšana sniedz triecienu gan simboliski, gan praktiski, skaidroja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts. Viņš teica, ka sprādziens uz Krimas tilta noteikti nebija negadījums, tā bija mērķtiecīga darbība.

Runājot par simboliku, Sārts norādīja, ka Krimas "atgriešana" ir viens no Krievijas prezidenta Vladimira Putina varas simboliem un arī Krimas tilts šo "atgriešanu" simbolizējot.

Tādējādi, uzspridzinot šo tiltu, tiek sniegts morāls trieciens Krievijas elitei un sabiedrībai, kas dzīvo, balstoties uz šo simboliku.

Sārts arī atzīmēja, ka praktiski Krievijas apgādes sistēma, kas apgādā karaspēka grupējumu dienvidos, balstās uz divām dzelzceļa līnijām. Iznīcinot vienu no apgādes līnijām - dzelzceļa līniju, kas iet pāri Krimas tiltam, tiek apgrūtināta karaspēka apgāde, kā arī tas esot morāls trieciens karaspēkam.

Sārts pauda, ka, lai gan Krievijas valdība nespēs noslēpt šo sprādzienu, valdības pārstāvji mēģinās publiskajā telpā minimizēt šī sprādziena radītos defektus.

Jau vēstīts, ka sestdien ap plkst.6 uz Krimas tilta, kas ir vienīgais sauszemes transporta savienojums starp Krieviju un okupēto Krimas pussalu, notika sprādziens, kā rezultātā aizdegās pa dzelzceļu braucoša vilciena degvielas cisternas un sabruka daļa autoceļa.

Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka eksploziju izraisīja sprādziens kravas automašīnā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu