Baumanis kļūst par Eiropas vicečempionu RX1 klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas autosportists Jānis Baumanis
Latvijas autosportists Jānis Baumanis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Beļģijā nodrošināja otro vietu šī gada Eiropas čempionāta RX1 klases kopvērtējumā, vēsta "RA Events".

Baumanis pēdējā kvalifikācijas brauciena startā palika aiz Antona Marklunda, taču prata atrast ceļu garām Juham Ritkonenam. Pāris pagriezienus vēlāk somu sportists pozīciju atguva, taču Baumanis turējās pietiekami cieši aizmugurē, lai atgūtu pozīciju brīdī, kad Ritkonena mašīnas riepa izlaida gaisu. Baumanis sasniedza trešo vietu kopējā ieskaitē, kas kvalifikāciju kopsummā ļāva ierindoties otrajam aiz Marklunda.

Par izšķirošo pavērsiena punktu cīņā par Eiropas vicečempiona noskaidrošanu kļuva progresa kārta. Baumanim tā nesagādāja problēmas, kamēr mājinieks Enco Ide aizkavējās startā un savā braucienā finišēja pēdējais, tādā veidā paliekot bez izredzēm startēt pusfinālā.

Savā pusfināla braucienā Baumanis ierindojās otrajā vietā aiz Marklunda. Par čempionu jau pirms tam kronētais Marklunds neatstāja konkurentiem cerības arī finālā un sezonu noslēdza ar uzvaru. Baumanis finālbrauciena startā jau vēlreiz palika aiz Ritkonena. Ķerot rokā konkurentu, uz grants seguma pieļauta neliela kļūda, kas neļāva pakāpties uz augšu, taču finišs tika sasniegts trešajā pozīcijā.

Sezonas kopvērtējumā Marklunds izcīnīja 100 punktus, bet Baumanis - 71, ar ko bija pietiekami, lai kļūtu par 2022.gada sezonas Eiropas vicečempionu. Tikmēr Sivertam Svardālam (57 punkti) ar finišu noslēdzošā posma ceturtajā vietā nebija pietiekami, lai apsteigtu Idi (60 punkti) cīņā par trešo vietu sezonas griezumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu