VIDEO ⟩ Kā Latvijas ceļi tīk jaunajam "Honda Civic"?

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunais "Honda Civic" desmitās paaudzes modelis ir ieradies Latvijā. Raidījums "TV Autoziņas" centās noskaidrot, kā tas brauc un cik tas maksā.

"Civic" maksā no 32 380 līdz 38 430 eiro, un to ražo ar vienu vienīgu spēka agregātu - divu litru benzīna hibrīdu.

Izmantojot īpašu ieplūdes ciklu un modernās tehnoloģijas, benzīna dzinēja termālā efektivitāte ir paaugstināta. Oranžie vadi liecina, ka aiz "Civic" čaulas atrodas īsts hibrīds un elektromotors ir jaudīgāks par īsto.

Tādējādi benzīna dzinējs var nedarboties vispār, darboties tikai kā ģenerators vai dinamiskākos posmos tomēr pieslēgties velkošajiem riteņiem. Un tas ir diezgan jaudīgs. Summārā jauda pārsniedz 180 ZS, bet paātrinājums līdz 100 km/h aizņem 7,8 sekundes.

Lieliska ir "Civic" degvielas ekonomija, proti, aptuveni 5,5-5,7 l/100 km, ja pilnībā nedomāsiet par ekonomiskas braukšanas pamatprincipiem, turpretim, ja tā nebrauksiet, tad varat iztikt zem 5 l uz 100 km, un tas ir arguments.

"Civic azotē" ir arī citi argumenti. Tā dizains ir mierīgāks nekā iepriekšējai paaudzei. Lai gan ir mazāk dzinēju un tikai viena tipa virsbūve, jaunā "Honda" uzrunā ar taustāmu kvalitāti. Jaunais "Civic" ražots Japānā, nevis Lielbritānijā.

Video: "TV Autoziņas" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu