Ja izskan termins "Latvijas dāmu basketbola zelta paaudze", tad pavisam noteikti šis laiks no 2007. līdz 2009. gadam saistās ar Ainaru Zvirgzdiņu uz komandtiltiņa, kā arī Aneti Jēkabsoni-Žogotu, Guntu Baško, Lieni Jansoni, Ievu Kubliņu un Zani Teilāni laukumā. Varbūt tas tā ir tikai man, bet domāju, ka vairums tā laika groza bumbas līdzjutēju piekritīs. Visas nosauktās šovasar oficiāli varēja dēvēt par bijušajām basketbolistēm, bet Baško septembra beigās tomēr nolēma atsākt karjeru. Jau otrreiz. Kāpēc šāds lēmums, cik ilgi plānots spēlēt?

Aizvadītā vasara bija ļoti trauksmaina vienam no leģendārākajiem basketbola klubiem Eiropā - "TTT Rīga". Kluba padomes priekšsēdētājs Juris Švanders publiski jau atzinis, ka tas principā bija beidzis savu pastāvēšanu.

Tomēr brīnumainā kārtā izdevās pēc paša pēdējā brīža sakārtot juridiskā statusa nepilnības, nodibināt biedrību, kā arī vienoties ar galveno treneri Mārtiņu Gulbi par sadarbību. Arī ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs palicis savā amatā.

Skaidrs, ka pašā sezonas priekšvakarā jeb septembra beigās kaut kur atrast spēlētājas, kas pārstāvēs "TTT Rīga" komandu Latvijas un Baltijas līgā, gandrīz nav iespējams.

Lauvas tiesu sastāva šosezon veidos pērnā gada fārmkluba pārstāves, bet ar profesionāliem līgumiem vienībā būs četras spēlētājas. Viena no viņām ir Kate Vilka (agrāk Krēsliņa), kura kļuvusi par mammu un tagad gatava atgriezties iepriekšējā līmenī basketbola laukumā. Otra ir Gunta Baško, kura vasarā jau otro reizi pakāra savas sporta čības uz nagliņas.

"Visu vasaru notiekošo vēroju no malas. Gaidīju un cerēju, ka augstākās varas lems par to - klubs būs. Būtu ārkārtīgi bēdīgi, ja komanda pazustu. Labs nāk ar gaidīšanu," sarunā ar KLIK pauda Baško.

Augustā Gunta sociālās saziņas vietnē "Facebook" publicēja ierakstu, kurā aicināja...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp