Plašāka sabiedrība uzņēmēju Gunti Gadzānu, kurš vairākus gadus dzīvoja Turcijā, bet nu atgriezies dzimtajā Latvijā, iepazina, pateicoties draudzībai ar Andreja Žagara kultūras attīstības fonda valdes locekli, mākslas un mūzikas mecenāti Dinu Zuzāni. Viņi abi viens otru iedvesmoja, kopā izdzīvoja jaunus izaicinājumus un vienkārši baudīja dzīvi.

Sarunā ar TVNET Grupas tiešsaistes žurnālu "Klik" Guntis ar lielu mīlestību runā par kopā piedzīvotajiem mirkļiem ar Dinu. Tāpat viņš pastāsta, ar ko nodarbojas, kādi bijuši musulmaņu valstī pavadītie dzīves gadi un ar kādu skatu viņš raugās nākotnē. Uzņēmējs atzīst, ka no Dinas iegūtās atziņas noderēs mūža garumā.

Klik: Sarunu sākšu ar līdzjūtības vārdiem, jo nupat jūs piedzīvojāt smagu triecienu, kad mūžības ceļā aizgāja jūsu draudzene Dina Zuzāne. Kā pārdzīvojat un izdzīvojat šo laiku, jo Dinas aiziešana bija tik pēkšņa un negaidīta, vēl jo vairāk, ka tik nesen kopā baudījāt vasaru, ceļojumus un filmējāties TV raidījumā?

Guntis Gadzāns: Nekas dzīvē nav stabilāks par pārmaiņām, un, ja to no tiesas saprot, tad dzīve ir vieglāka un krāsaināka. Mēs viens otram nepiederam. Varam tikai dāvāt daļiņu vai brīdi no sevis. Jautājums, vai mēs varam saņemt un sniegt pretī. Nereti esam iesprūduši savā ego, arī izjūtam tukšumu vai zaudējuma sajūtu. Šobrīd noteikti ir jāvelta laiks pārdomām, katram pašam sev. Ko Dina mums katram nozīmēja, ko sniedza un ko mēs varējām sniegt pretī. Visam dzīvē ir mijiedarbība. Nožēlai vai skumjām šobrīd īsti nav jēgas, jo tas, cik cilvēks mums bija svarīgs, un viņam bija iespējams dzīvot, tas vienmēr ir atvērts. Šobrīd mēs varam nožēlot tikai paši sevi, savu neizdarību. Mūsu kopīgais laiks bija relatīvi īss...

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp