Igauniju satricina auto zādzību vilnis. Iespējams, noziegumus pastrādā Lietuvas pilsoņi

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Virrage Images/Shutterstock

Pēdējā mēneša laikā Igaunijā nozagti vairākas konkrētu zīmolu - "Toyota" un "Lexus" - sporta apvidus automašīnas, vēsta laikraksts "Postimees".

Noziedzības apkarošanas dienesta vadītājs Lunas prefektūrā Kristjans Tomings norādīja, ka, neskatoties uz Lietuvas pilsoņu aizturēšanu, kuri septembrī Tartu apriņķī tika pieķerti auto zādzībās, Dienvidigaunijā zagļi turpina uzdarboties.

"Līdz šim zagļiem visvairāk interesējuši no 2018. līdz 2022. gadam ražoti apvidus auto. Pēdējā mēnesī vien nozagti vairāki "Toyota Land Cruiser" un "Lexus" apvidnieki. Visas zādzības pastrādātas naktī," norādīja Tomings.

Policijā par notikušo ir sākta krimināllieta. Pagaidām pašreizējā informācija liek domāt, ka zādzības pastrādājuši Lietuvas pilsoņi. Tomings norādīja, ka kriminālpolicisti aktīvi strādā, lai novērstu lielo auto zādzību skaitu un pēc iespējas ātrāk notvertu zagļus.

Tomings norāda, ka noziegumus pastrādā vīrieši vecumā no 20 līdz 40 gadiem. Pastāv iespēja, ka viņi pārvietojas ar vecām mašīnām, kurām ir Lietuvas vai Lielbritānijas numurzīmes.

"Zināms, ka autozgaļi pirms noziegumu pastrādāšanas veic priekšdarbus, tāpēc pastāv iespēja, ka naktīs viņi pārvietojas  kājām vai ar elektroskūteriem. Tāpat viņi aizsedz savas sejas," stāsta Tomings.

Lunas prefektūras prokurore Mari Kartau skaidro, ka līdzīgi incidenti notiek arī citās Eiropas valstīs. "Citās valstīs zagļi neaprobežojas tikai ar "Toyota" un "Lexus" apvidus auto zādzībām. Piemēram, Beļģijā pēdējā laikā novērojams "Peugeot 3008" zādzību vilnis."

Tomings norādīja, ka zagļi izmanto dažādas metodes, lai nozagtu iecerēto auto. "Tāpēc aicinām iedzīvotājus pārdomāti novietot automašīnas pat māju pagalmos. Iesakām izmantot mašīnās papildu drošības sistēmas, lai apgrūtinātu zagļiem izpildīt mērķus."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu