Zane Daudziņa par leģendārā “Ugunsgrēka” atgriešanos un kolorīto Helēnas tēlu: “Es viņu visādā ziņā apbrīnoju”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Rudens atnācis ar leģendārā seriāla “Ugunsgrēks” atgriešanos pie skatītājiem, tajā varēs atkal redzēties ar iemīļotajiem varoņiem.

“Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” aktrise, runas pedagoģe, grāmatu autore un kolorītās Helēnas lomas atveidotāja Zane Daudziņa atklāj, kādas viņai ir sajūtas, atgriežoties seriāla filmēšanā, un kā ir sadzīvot ar tik dažādo un ekspresīvo Helēnas tēlu.

“Tā ļoti pašsaprotami tas viss notika,” par atgriešanos filmēšanas laukumā saka Daudziņa, “Mēs tikām uzaicināti pandēmijas ierobežojumu laikā. Tad jau bija tā milzīgā kāre atkal satikt kolēģus un būt cilvēkos, jo filmēšanās faktiski bija vienīgais, ko drīkstēja darīt.

Izrādes taisīt nevarēja. Taisīt varēja, bet nevarēja tikt pie publikas, un tad vienīgais, ko aktieri varēja darīt, tur vai kaut kur citur – filmējās.”

Tāpat beidzies laiks seriālā “Nemīlētie”, kur Daudziņas atveidotā Valērija traģiski gāja bojā.

“Man pietrūka tās aktieriskās izpausmes, un es ar lielu prieku piekritu Ilzei Bētiņai, montāžas režisorei, šobrīd režisores asistentei. Inta Gorodecka pati ir rakstījusi sižetu, tekstus raksta Aiva Birbele – manu monoizrāžu visu tekstu autore, kas ir arī mana kursa biedrene, brīnišķīgs, asprātīgs cilvēks.

Nu, ļoti trāpīgi, es ceru, būs tie dialogi, jo tā, kā viņa raksta, tik atsperīgi neprot neviens,” atklāj aktrise.

Taujāta, vai patiesi atgriezīsies vecā “Ugunsgrēka” komanda, Daudziņa saka, ka visi gan nevarētu atgriezties, jo seriālā filmējušies teju visi Latvijas profesionālie aktieri.

“Līdz ar to visi mēs nekādi nevarējām atgriezties, bet tāds kodoliņš tur ir,” viņa piebilst.

Uz jautājumu, kā pati Daudziņa sadzīvo ar Helēnas tēlu un valodu, aktrise norāda, ka, ņemot vērā Helēnas izcelsmi, viņa ļoti labi runājot latviski.

“Viņa runā sulīgi, un viņa ir tieša. Es viņu visādā ziņā apbrīnoju par to konkrētību, par to tiešo pašizpausmi.

Man daudzreiz ir jāapdomā un jāizskaita līdz desmit, pirms es rīkojos. Viņa vienkārši grib un dara, domā un momentā ir. Varbūt pat dara un tikai tad domā. Katrā ziņā tā spontanitāte, tas košums man viņā šķiet ļoti pievilcīgs,” atklāj Daudziņa.

Pilno raidījuma ierakstu klausies šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu