Pavisam nesenā vēsturē 10 gadus futbola klubs "Jelgava" bija stabila vērtība Latvijas virslīgā, taču komandas vadība pieņēma lēmumu nekonkurēt ar citiem klubiem, kas lielā mērā komplektēti ar ārzemju futbolistiem. Tagad, spēlējot pārsvarā ar vietējās futbola skolas audzēkņiem, jelgavnieki šosezon piecas kārtas pirms čempionāta beigām pirmajā līgā nodrošinājuši ceļazīmi uz virslīgu. Ko nākamajā sezonā gaidīt no FS "Jelgava" komandas? Vai tā izmantos tiesības un atgriezīsies elitē? Kaut vai nelielas, bet šaubas pastāv...

Jelgavas futbols iepriekš virslīgā bija pārstāvēts no 2010. līdz 2020. gadam, kad spēcīgāko sabiedrībā spēlēja FK "Jelgava", kas četras reizes izcīnīja Latvijas kausu, kā arī vienreiz sudraba medaļas virslīgas čempionātā.

Otro sezonu Zemgales pilsētas komanda futbola skola "Jelgava" spēlē pirmajā līgā jeb "Optibet" Nākotnes līgā. Pērn jelgavnieki kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā, bet šosezon sperts plats solis uz priekšu.

Patlaban FS "Jelgava" piecas kārtas pirms pirmās līgas čempionāta beigām ir kopvērtējuma līdere ar 58 punktiem, 21 spēlē izcīnītām 19 uzvarām. Gūto un zaudēto vārtu attiecība ir +50 (60:10).

Jelgavnieki ir jau garantējuši ceļazīmi uz virslīgu, jo ceturtajā vietā esošā Grobiņas SC/LFS komanda atpaliek par 18 punktiem. Otrajā un trešajā pozīcijā ierindojas virslīgas klubu "Riga FC" un "Valmiera FC" dublieru komandas, kuras nepretendē uz pārcelšanos elitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp