VIDEO ⟩ Lai tiktu uz darbu, jābrauc caur parku. Iebilst pret stāvvietām Kronvalda parkā (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Rīgas klusajā centrā esošajā parkā Rīgas Brīvostas pārvaldes darbinieki jau vairāk nekā 10 gadus novieto savas automašīnas. Aktīvisti noskaidrojuši, ka tur esošās ceļazīmes "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) saskaņoja vien šogad, vēsta raidījums "Bez tabu".

Trīs bērnu mamma Anete, kura ir arī Rīgas centra attīstības biedrības vadītāja, uzsver, ka autoceļš atrodas parkā, kur lieli un mazi rīdzinieki patveras no pilsētas dunas. Turpat parkā atrodas arī divi rotaļu laukumi, radot maldīgu priekšstatu par nosacīti drošu vidi.

Parka teritorijā regulāri manāmas automašīnas, kas brauc uz Rīgas Brīvostas pārvaldi. Ceļu uz pārvaldi "sargā" divas barjeras, kā arī divas dažādas ceļazīmes – viena parkā ļauj iebraukt tikai tiem, kuriem ir īpašas atļaujas. Otra ceļazīme ļauj parka teritorijā novietot automašīnas tiem vadītājiem, kuriem ir Rīgas brīvostas pārvaldes caurlaides.

Uz celiņa parkā ir vieta aptuveni 20 automašīnām, vēl dažus spēkratus var novietot pie brīvostas ēkas. Brīvostas pārvaldē atrodoties pazemes stāvvieta, kas šobrīd tiek remontēta. Kā liecina tīmeklī pieejamie attēli, Rīgas brīvostas darbinieki šo parka daļu automašīnu stāvēšanai izmanto jau vismaz desmit gadu. Ļoti iespējams, ka tas darīts neatļauti.

Biedrības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvji sazinājās ar Rīgas domi, lai noskaidrotu, vai stāvvietas ir saskaņotas. Viņi ieteica to jautāt uzņēmumam LVC, kas esot ieteikuši sazināties ar Rīgas domi.

Pašvaldības iestādēm likts izvērtēt stāvvietu ierīkošanas likumību. Izpilddirektora birojā sola, ka jaunnedēļ būs zināma jau plašāka informācija.

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu