Senajai draudzībai beigas? Serbija varētu pievienoties sankcijām pret Krieviju (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Lai pievienotos Eiropas Savienībai, Serbijai būs jāpievienojas Eiropas noteiktajām sankcijām pret Krieviju. Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs pieļauj, ka Serbijai tomēr nāksies nostāties pret savu seno sabiedroto Krieviju, vēsta “Kommersant”.

Iepriekš Eiropas Parlamenta ārpolitikas komiteja noteica, ka progress iestāšanās sarunās ar Serbiju ir iespējams tad, ja valsts pievienosies sankcijām pret Krieviju.

Līdz šim Serbija ir atturējusies nosodīt Krieviju par tās īstenoto agresiju Ukrainā, tāpat Serbija kritizējusi Rietumus. Serbija ir vienīgā Eiropas Savienības kandidātvalsts, kas nav atbalstījusi sankcijas pret Krieviju.

Tomēr nesen Serbija ANO Ģenerālasamblejā nosodīja Krievijas īstenoto Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu aneksiju.

Serbijas vicepremjere un enerģētikas ministre Zorana Mihailoviča paziņoja, ka “Krievijas politika ir kā tipiskiem iebrucējiem, un šādu politiku nedrīkst atbalstīt.

Serbijas prezidents Vučičs solīja neieviest sankcijas līdz brīdim, “kamēr kaitējums Serbijai [no Krievijas politikas] nebūs ievērojami lielāks un nenāksies pieņemt citu realitāti”.

Tiek norādīts, ka nesen Vučičs tikās ar Krievijas vēstnieku Serbijā Aleksandru Bocanu-Harčenko. Pēc šīs tikšanās Vučiča preses dienests publicēja “neparasti vēsu” paziņojumu, kurā vairs nebija teikts par “tradicionālo zvērestu neieviest sankcijas pret brālīgo Krieviju”.

Tikmēr serbu politologi norāda, ka “faktiski Serbijas iedzīvotāji tiek gatavoti neizbēgamajam – sankciju ieviešanai un nostājai Rietumu pusē”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu