"Stabilitātei!" lūdz VDD izmeklēt klasificētas informācijas noplūdi (29)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Stabilitātei!" valdes loceklis Aleksejs Rosļikovs
Partijas "Stabilitātei!" valdes loceklis Aleksejs Rosļikovs Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "Stabilitātei!" lūgusi trešdien Valsts drošības dienestam (VDD) izmeklēt, kādā veidā plašsaziņas līdzekļos nokļuvsi klasificēta informācija par 14.Saeimā ievēlētajiem partijas deputātiem, trešdien pie Valsts policijas (VP) galvenās ēkas Čiekurkalnā paziņoja partijas līderis Aleksejs Rosļikovs.

Viņš norādīja, ka valsts veidošanas process ir iestrēdzis un partijai ir pamats uzskatīt, ka koalīciju veidojošās partijas cenšas ieviest veco kārtību. "Stabilitātei!" uzskata, ka šīs partijas tā saucamo opozīciju cenšas piespiest balsot savā labā.

"Stabilitāte!" iesniegumā VDD lūdz pārbaudīt to, kas ar partiju noticis pēdējo divu nedēļu laikā. Partija uzskata, ka VP augstākās amatpersonas iesaistījušās dziļi politiskajos procesos un ar savu darbību cenšas ietekmēt partiju.

"Uz doto brīdi var skaidri redzēt, ka, piemēram, masu medijos noplūst klasificēta informācija - informācija no datu bāzēm par konkrētām personām un VP vadību tas neinteresē. Kādā veidā šī informācija nokļuvusi un kāpēc VP nav ierosinājusi pārbaudes lietu?" norādīja politiķis.

Rosļikovs apgalvoja, ka VP mēģinot pārņemt varu tiesībsargājošās iestādēs pār likumdevēju un šādi apdraudot valsts drošību.

Tāpēc partija cerot, ka VDD kliedēs bažas un visiem iespējamiem rīkiem izmeklēs kādā veidā klasificēta informācija par konkrētu topošajiem deputātiem ir nonākusi masu medijos, jo tas ir krimināli sodāms noziegums. Šāda klasificētā informācija noplūdusi par Gloriju Grecovu un vēl vienu deputātu, kura vārdu Rosļikovs neminēja, taču, visticamāk, domājot Dmitriju Kovaļenko.

"Dotajā momentā mēs ļoti skaidri saskatām, ka viena valdošā partija, bet varbūt arī cilvēki cenšas parādīt, ja viņiem ir savs prokurors un savs galvenais policists viņi spēj likt jebkuram, kurš likumīgi ievēlēts parlamentā strādāt tā kā viņi vēlas," norādīja Rosļikovs.

Rosļikovs arī apgalvoja, ka datu izpaušanu pieļāvusi arī Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) no personīgām sarakstēm.

Politiķis nobeigumā informēja, ka deputāti arī tiesā varēs aizstāvēt savu godu un cieņu un pagaidām neviens no 14.Saeimā ievēlētajiem "Stabilitāte" pārstāvjiem neplāno nolikt deputāta mandātu.

Jau ziņots, ka VP kriminālvajāšanai nodevusi 14.Saeimā ievēlētās deputātes Glorijas Grevcovas krimināllietu par nepatiesu ziņu sniegšanu CVK. Kriminālprocesu policija sāka 7.oktobrī.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Grevcova, būdama 14.Saeimas vēlēšanu deputāta kandidāts, CVK iesniegusi ziņas par sevi, tai skaitā norādot informāciju sadaļā "Darba vieta un ieņemamie amati", kā arī "Izglītība". Šo ziņu sniegto patiesumu sagatavotajos dokumentos persona apliecināja ar savu parakstu, pēc kā parakstītos dokumentus nodeva personai, kura tos 13.jūlijā iesniedza CVK.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods - īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai ar sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

"TV3 Ziņas" iepriekš vēstīja, ka deputāte melojusi par savu darbavietu, pirmsvēlēšanu laikā CVK apzināti iesniedzot nepatiesu informāciju par to.

Turklāt Grevcova CVK sniegusi nepatiesu informāciju arī par iegūto izglītību Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA), aģentūrai LETA apstiprināja LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Ilze Āķe-Vīksne.

CVK Grevcova sniegusi informāciju, ka 2013.gadā ieguvusi augstāko izglītību LSPA pedagoga specialitātē. Tomēr Āķe-Vīksne, atbildot uz jautājumu par šīs informācijas patiesumu, norādīja, ka LSPA arhīvā šāda informācija nav pieejama.

Persona ar šādu vārdu un uzvārdu neesot atrodama LSPA Studentu informatīvajā sistēmā, kas darbojas kopš 2004.gada. Tāpat Grevcova nav fiksēta ne absolventu sarakstā, ne studējošo sarakstā, akcentēja akadēmijas pārstāve.

Saeimā ievēlētais partijas "Stabilitātei!" pārstāvis Dmitrijs Kovaļenko pirms vairāk nekā desmit gadiem divās lietās krimināli sodīts par nelikumīgu alkohola glabāšanu un realizāciju, tomēr sodāmības vairs nav aktuālas.

Partija "Stabilitātei" 14.Saeimas vēlēšanās ieguva 11 mandātus.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu