Vācija sper pirmos soļus pretī marihuānas legalizācijai (4)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas valdība spērusi pirmos soļus pretī iespējamai marihuānas legalizācijai, ziņo vietējie mediji.

Veselības ministrijas skatījumā nedrīkstētu uzskatīt par noziegumu to, ja personas, kas vecākas par 18 gadiem, iegādājas un glabā 20 gramus marihuānas, vēsta mediju tīkls "Redaktionsnetzwerk Deutschland", kas iepazinies ar valdības dokumentu.

Veselības ministra Karla Lauterbaha ierosinājumu galvenie punkti pašreiz tiek apspriesti ministriju starpā, vēstīja mediji.

Ierosināts atļaut mājas audzēt līdz divām marihuānas kaņepēm personiskai lietošanai. Paredzēts noteikt, ka tetrahidrokanabinols (THC) marihuānā nedrīkstēs pārsniegt 15%.

Principā ierosināts marihuānu tiesiski vairs nekvalificēt kā narkotiku.

Ja jaunieši, kas vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu, tiks pieķerti ar marihuānu, viņi netiks sodīti, bet jauniešu labklājības biroji varēs uzlikt par pienākumu jauniešiem piedalīties kursos, kuru mērķis ir novērst narkotiku lietošanu, un marihuāna tiks konfiscēta, teikts priekšlikumā.

Marihuānas veikalu atrašanās vietu paredzēts regulēt. Tie nedrīkstēs atrasties tuvu skolām, bērnu un jauniešu iestādēm.

Vācijas finanšu ministrs Kristiāns Lindners pirms mēneša ierosināja marihuānu legalizēt jau nākamgad. Taču Vācijas Veselības ministrijas komisārs narkotiku jautājumos Burkhards Blienerts jūlijā paziņoja, ka marihuāna, visticamāk, netiks legalizēta pirms 2024.gada.

Valdošā koalīcija gatavojas nākt klajā ar likumprojektu gada beigās vai nākamā gada sākumā.

Lauterbahs aplēsis, ka Vācijā aptuveni četri miljoni pieaugušo lieto marihuānu, kas aizņem lielu sektoru melnajā tirgū un saistīta ar organizēto noziedzību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu