"Porsche" saglabā cerības pievienoties kādai no F-1 komandām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Porsche" logo
"Porsche" logo Foto: dpa/scanpix

Vācijas automašīnu ražotājs "Porsche", nespējot vienoties ar esošo Pirmās formulas (F-1) čempionāta komandu "Red Bull" par pievienošanos sākot ar 2026.gadu, vēl nav atmetusi cerības sadarboties ar kādu citu F-1 komandu, paziņojumā norādīja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Septembra sākumā "Porsche" un "Red Bull" nespēja vienoties par partnerattiecību noteikumiem un pārtrauca ilgstošas pārrunas par iespējamu abu komandu sadarbību.

FIA prezidents Mohammeds ben Sulajems trešdien Pasaules motorsporta padomes sanāksmē atklāja, ka Vācijas automašīnu ražotājs "Porsche" joprojām veic pārrunas ar citām jau esošajām F-1 komandām.

Šobrīd starp iespējamām kandidātēm, ar kurām "Porsche" varētu sadarboties, tiek minētas "McLaren" un "Williams" vienības.

"Porsche" tiecas pievienoties kādai no komandām, lai palīdzētu attīstīt dzinējus, jo sākot ar 2026.gadu F-1 izmantotajiem dzinējiem būs jādarbojas ar ilgtspējīgu degvielu.

Jau ziņots, ka augustā cits Vācijas automašīnu ražotājs "Audi" paziņoja, ka no 2026.gada pievienosies kādai no esošajām komandām, piebilstot, ka līdz šī gada beigām tiks nosaukta vienība, ar kuru "Audi" sadarbosies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu