Svētdien daudzviet Latvijā palaikam nedaudz līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Strazdumuižas parks.
Strazdumuižas parks. Foto: Līga Gredzena/LETA

Svētdien, 23. oktobrī, daudzviet Latvijā palaikam nedaudz līs, dienas otrajā pusē nokrišņi gaidāmi galvenokārt Vidzemē un Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā lielā valsts daļā, vēlāk austrumu novados saglabāsies dūmaka. Kurzemē un Zemgalē starp mākoņiem parādīsies saule.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, Vidzemes piekrastē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz +10..+13 grādiem, valsts austrumos - līdz +6..+10 grādiem.

Rīgā vēl iespējams neliels lietus, dūmaka izklīdīs, lēns vējš pāries mērenā ziemeļrietumu vējā un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +11 grādiem.

Naktī uz svētdienu Liepājā un Rucavā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +12 grādiem, savukārt vietām valsts austrumu daļā, saglabājoties nelielam mākoņu daudzumam, tā noslīdēja mazliet zem nulles, tai skaitā līdz -1 grādam Madonas novērojumu stacijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Svētdien plkst.6 gaisa temperatūra bija no +1,2 grādiem Gulbenē līdz +11,1 grādam Liepājā un Rucavā.

Svētdienas rīts apmācies, daudzviet ir dūmaka un neliels lietus. Pūš lēns vējš, Kurzemē arī mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā apmācies un dūmakains rīts, iespējams neliels lietus. Pūš lēns vējš, termometri rāda +7 grādus.

Sestdienas vakarā vietām Latvijā, kur debesis nesedza mākoņi, - galvenokārt Vidzemē - bija vērojama ziemeļblāzma.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka, no dienvidrietumiem tuvojas anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens 1008-1012 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +8,7 grādiem Dobelē līdz +11,2 grādiem Pāvilostā un Skrīveros.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.oktobrī bija aptuveni +30 grādi Spānijā un salās Vidusjūras rietumu daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -11 grādi Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu